Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται με τις αποχωρήσεις γιατρών στον «Άγιο Ανδρέα»;- Πόσο επηρεάζουν το νοσοκομείο

Πάτρα: Τι γίνεται με τις αποχωρήσεις για...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

«Η  περίοδος της πανδημίας έχει εντείνει τη σωματική, και την ψυχολογική κούραση πολλών υγειονομικών όχι μόνο γιατρών. Υπάρχει ένταση μέσα στην παρούσα κατάσταση, όχι μόνο στο νοσοκομείο μας αλλά σε όλα, σε  Ελλάδα και εξωτερικό. Σίγουρα η κατάσταση μας ανησυχεί αλλά την αντιμετωπίζουμε, λέει ο διοικητής κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος εξηγεί στο thebest.gr

Οι αποχωρήσεις γιατρών από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» δεν έχουν οδηγήσει στην αναστολή ή στον περιορισμό λειτουργίας τμημάτων λέει στο thebest.gr ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Ηλίας Θεοδωρόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη αποχώρηση εννέα γιατρών με κατεύθυνση τον ιδιωτικό τομέα.

«Το φαινόμενο αυτό, συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει και στο μέλλον. Σε όλες τις εργασίες ο εργαζόμενος αναζητά την καλύτερη δυνατή απασχόληση  για τον εαυτό του. Συνήθως βρίσκονται λίγο πριν τη συνταξιοδότηση και θέλουν στα τελευταία χρόνια της εργασιακής τους καριέρας να διεκδικήσουν μία καλύτερη αμοιβή, πράγμα που είναι και λογικό. Επιλέγουν  παράλληλα να εργαστούν σε πιο βατές συνθήκες εργασίας» ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Η περίοδος της πανδημίας που διανύουμε έχει εντείνει τη σωματική, και την ψυχολογική κούραση πολλών υγειονομικών όχι μόνο γιατρών. Υπάρχει ένταση μέσα στην παρούσα κατάσταση, όχι μόνο στο νοσοκομείο μας αλλά σε όλα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σίγουρα η κατάσταση μας ανησυχεί αλλά την αντιμετωπίζουμε. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι αποχωρήσεις που έχουν γίνει από το νοσοκομείο, δεν έγιναν τις τελευταίες μέρες αλλά μέσα σε ένα χρόνο. Επιπλέον οι επτά ή εννιά αποχωρήσεις μέσα σε σύνολο προσωπικού άνω των 200 ανθρώπων, δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση σε «κλείσιμο» του νοσοκομείου. Βρισκόμαστε σε άμεση συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο προκειμένου να καλύψουμε αυτά τα κενά, είτε με επικουρικό προσωπικό είτε με τις κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ύστερα από προκήρυξη μόνιμων θέσεων, και περιμένουμε άμεσα να στελεχωθούν διάφορα τμήματα του νοσοκομείου που βρίσκονται σε αυτή τη διαδικασία. Σε καμία περίπτωση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανισορροπία ούτε κάποιο τμήμα έχει αναστείλει τις δραστηριότητες του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν νέοι γιατροί, θα στελεχώσουν τα τμήματα και θα συνεχίσει κανονικά η λειτουργία του νοσοκομείου. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν κι άλλες αποχωρήσεις  γιατί σε ένα δυναμικό νοσοκομείο, δεν είναι πρωτόγνωρο να παραιτείται κάποιος για να αναζητήσει εργασία στον ιδιωτικό τομέα ή στο εξωτερικό. Δεν θα πρέπει οι Πατρινοί πολίτες να αισθάνονται ανασφάλεια, το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά, κάνεις τις εφημερίες του. Εξυπηρετούμε covid περιστατικά αλλά και όλα τα υπόλοιπα ενώ κανένα τμήμα από το οποίο υπήρξαν αποχωρήσεις δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, ούτε έχει περιορίσει τις λειτουργίες του. Το διάστημα αυτό έχουν γίνει και 16 μόνιμες προσλήψεις.  Μας προβληματίζουν οι αποχωρήσεις έμπειρων στελεχών αλλά ταυτόχρονα μπαίνουν στο σύστημα νέοι γιατροί που δεν έχουν καταπονηθεί και έχουν όρεξη και μπορούν να δώσουν πολλά στο εθνικό σύστημα υγείας».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις