Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αλαλούμ με τη λήξη των πιστοποιητικών- Στην ουρά με τα… άκυρα

Πάτρα: Αλαλούμ με τη λήξη των πιστοποιητ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πρώτη μέρα των αλλαγών

Αλαλούμ, παρατηρήθηκε σήμερα στην Πάτρα, πρώτη μέρα του μέτρου με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που αφορούν την τρίτη δόση, καθώς έληξε η μικρή παράταση στην χρονική ισχύ των πιστοποιητικών που είχε δοθεί λόγω της κακοκαιρίας σε όσους είχαν κάνει τις δύο δόσεις.

Οι συνεχείς αλλαγές που έγιναν τις τελευταίες  εβδομάδες φαίνεται να έχουν μπερδέψει τους πολίτες. Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να μπουν είτε σε δημόσιες υπηρεσίες, είτε στα δικαστήρια της Πάτρας,  είτε σε εμπορικά ή στην εστίαση και τα πιστοποιητικά τους δεν είχαν ισχύ με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη και διαπληκτισμοί. Κάποιοι δεν γνώριζαν ότι δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που ενώ είχαν εμβολιαστεί είχαν αμελήσει να κατεβάσουν από το gov.gr το νέο τους πιστοποιητικό.

Αυτό δημιούργησε εκτός από μεγάλο μπέρδεμα και εντάσεις σε κάποιες περιπτώσεις καθώς οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι ότι δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και ότι θα έπρεπε να κάνουν rapid test, αντιδρούσαν έντονα.

Ποιοι λογίζονται ως ανεμβολίαστοι

Η αλλαγή που μπήκε σε εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα αφορά τους  ενήλικους που  έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και σήμερα και θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς πλέον λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. Επίσης, πρόσφατα άλλαξε και  ο τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης. Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται θετικό μοριακό έλεγχο PCR για να το εκδώσουν, εφόσον έχουν νοσήσει.

Από σήμερα,  όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό –έχει ισχύ 9 μηνών– δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε: θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις