Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Επιτέλους κάνει πρεμιέρα το "Έγκλημα στον Νείλο" - Από 10/2 στις Ελληνικές αίθουσες

Επιτέλους κάνει πρεμιέρα το "Έγκλημ...

Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ως Ηρακλής Πουαρό είναι ο Κένεθ Μπράνα

Με αρκετή καθυστέρηση επιτέλους φτάνει η στιγμή που η ταινία «Έγκλημα στον Νείλο - Death on the Nile» σε σκηνοθεσία του 61χρονου Κένεθ Μπράνα, βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στη χώρα μας θα αρχίσει να παίζεται από την Πέμπτη 10/2/2022 σε διανομή της Feelgood, ταυτόχρονα με την έξοδο της και στις ΗΠΑ.

Στο ριμέικ αυτό που βασίζεται στο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι που είχε εκδοθεί πριν 85 χρόνια το 1937, βρίσκουμε τον διάσημο Βέλγο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό (τον υποδύεται με το χαρακτηριστικό, παχύ τσιγκελωτό μουστάκι ο ίδιος ο Μπράνα) να ταξιδεύει στην Αίγυπτο με ένα εντυπωσιακό ατμόπλοιο. Όταν ο φαινομενικά τέλειος και ειδυλλιακός μήνας του μέλιτος ενός ζευγαριού διακόπτεται απότομα από βίαιους θανάτους, το ταξίδι του Πουαρό μετατρέπεται σε περιπέτεια, καθώς καλείται να ανακαλύψει για ακόμη μια φορά τον δολοφόνο.

Πολλαπλά θύματα, πολλαπλοί δολοφόνοι και το ακροατήριο να προσπαθεί να μαντέψει μέχρι τελευταία στιγμή τη συγκλονιστική αλήθεια.

Η πρώτη ταινία «Έγκλημα στον Νείλο» είχε γυριστεί το 1978 από τον Τζον Γκίλερμιν με τον Πίτερ Ουστίνοφ στον ρόλο του Πουαρό. Η καινούρια ταινία επανενώνει την ομάδα παραγωγής της παγκόσμιας επιτυχίας του 2017 «Έγκλημα στο Orient Express», με πρωταγωνιστή τον πέντε φορές προτεινόμενο για Oscar, Kenneth Branagh ως τον εμβληματικό Ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Τους ύποπτους της ιστορίας υποδύονται οι διάσημοι συμπρωταγωνιστές του: Tom Bateman, η τέσσερις φορές προτεινόμενη για Oscar Annette Bening, και οι Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders και Letitia Wright.

Ο Branagh είναι και παραγωγός μαζί με τους Ridley Scott, Judy Hofflund και Kevin J. Walsh.

Διάρκεια: 127 λεπτά.

Αρχικά η ταινία ήταν να βγει από την 20th Century Studios στις 20/12/2020 αλλά η πρεμιέρα της αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας  του COVID-19 αλλά και των κατηγοριών που υπήρξαν για τον Άρμι Χάμερ σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Να προσθέσουμε πως στο «Έγκλημα στον Νείλο», ίσως την πιο προσωπική ιστορία και με στοιχεία θρίλερ, της Αγκάθα Κρίστι, είχε βασιστεί και ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς "Poirot" στο κανάλι ITV που είχε μεταδοθεί το 2004. 

Την ταινία την περιμένουν οι φαν των ιστοριών της Αγκάθα Κρίστι και όχι μόνο και προβλέπεται να κάνει επιτυχία.

Την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture