Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τρεις επιθέσεις από αγέλη αδέσποτων στο πανεπιστήμιο - Στο νοσοκομείο φοιτήτριες

Πάτρα: Τρεις επιθέσεις από αγέλη αδέσποτ...

Νέα παρέμβαση του Πρύτανη

Τρεις νέες επιθέσεις από τα αδέσποτα του πανεπιστημίου Πατρών δέχθηκαν φοιτήτριες του ΑΕΙ στην πανεπιστημιούπολη και μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθούν στα επείγοντα του νοσοκομείου για να περιποιηθούν οι γιατροί τα τραύματά τους.

Στο θέμα επανέρχεται συνεχώς ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο οποίος σε σημερινή του ανάρτηση επισημαίνει:

Κάνω προσωπική έκκληση η συζήτηση για το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς να κρατηθεί στο ΒΗΜΑ του Πανεπιστημίου μας στο επίπεδο που αρμόζει σε ένα Πανεπιστημιακό Ιδρυμα. Χωρίς ακρότητες, με σεβασμό στην άποψη του άλλου και προπάντων με στάση υπευθυνότητας. Σε κάθε δε περίπτωση τα μηνύματα που πρέπει να περάσουμε οφείλουμε να είναι στη κατεύθυνση μιάς στάσης φιλοζωικής και οχι λύσεων έξω απο το πολιτισμό μας.
Το τι θα επιλέξουν να κάνουν και πως θα συμπεριφερθούν οι εκτός Πανεπιστημίου(φορείς, σύλλογοι, ΜΜΕ κλπ) είναι προσωπική τους επιλογή η οποία βέβαια και θα τους χαρακτηρίσει για τη στάση που κρατούν στο πρόβλημα.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Πρυτανική Αρχή δεν θα απαντήσει στις ύβρεις, ψεύδη και αρνητικά σχόλια και δημοσιεύματα που εισπράτει για τη στάση της στο θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Προτιμά να καταθέτει προτάσεις στο Δημόσιο Διάλογο και να ενδιαφέρεται για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, εργαζόμενων, διδασκόντων και επισκεπτών του Πανεπιστημίου. Αλλωστε αυτό είναι και το καθήκον της.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστηµίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, βρίσκεται στο στόχαστρο οξείας επίθεσης φιλοζωικών οργανώσεων υπό την κατηγορία της συγκεκαλυµµένης εχθρο-ζωικής στάσης καθότι όπως αναγράφεται σε κοινή ανακοίνωση των συλλόγων «Achaic Society for the Care of Animals, Patras Greece
– ASCA», «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας SAVE PATRAS STRAYS (SPS)» και «Patras For All Animals» «απαιτεί να του «αδειάσουν» το χώρο από τα αδέσποτα
σαν να µην είναι το Πανεπιστήµιο ένα κοµµάτι της υπόλοιπης χώρας µε τα εκατοµµύρια αδέσποτα, αλλά ένας άλλος πλανήτης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις