Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζωγράφου: Σοκαρισμένος ο φωτογράφος για τις θλιβερές εικόνες με το φέρετρο στο πάγο

Ζωγράφου: Σοκαρισμένος ο φωτογράφος για ...

Ο άνθρωπος που απαθανάτισε τις τραγικές στιγμές με το φέρετρο να σέρνεται στον πάγο, Γιάννης Βελισσαρίδης περιγράφει τα συναισθήματά του

Το δικαίωμα στον αξιοπρεπή θάνατο έχασε ένας συμπολίτης μας στην περιοχή του Ζωγράφου, με τις θλιβερές εικόνες από τη μεταφορά της σορού του να κυκλοφορούν στα social media προκαλώντας οργή. Εν έτει 2022, όπως καταγγέλλεται, ο Δήμος Ζωγράφου -όπως και αρκετοί άλλοι Δήμοι του Λεκανοπεδίου- επέδειξαν ολιγωρία στον καθαρισμό των δρόμων από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με αποτέλεσμα τις ντροπιαστικές εικόνες που αντικρίσαμε.

Δηλώνοντας άναυδος και νιώθοντας ντροπή για τις σκηνές που διαδραματίστηκαν, ο φωτογράφος Γιάννης Βελισσαρίδης που απαθανάτισε τις σχετικές φωτογραφίες περιγράφει στο in.gr τις τραγικές εκείνες στιγμές.

«Είχα βγάλει τον σκύλο μου βόλτα και, όπως περπατούσα πάνω στα παγωμένα χιόνια, ξαφνικά βλέπω απέναντι στην οδό Πλαστήρα και Κουσίδη ένα φέρετρο πάνω σε μια κουβέρτα και έναν άνθρωπο να περιμένει. Και ξαφνικά έρχεται μια νεκροφόρα, σηκώνουν τον νεκρό τέσσερα άτομα, τον βάζουν μέσα και φεύγει».

Ο ίδιος σήκωσε το κινητό του και έκανε αμέσως αυτό που -όπως λέει- οφείλει να κάνει εδώ και χρόνια. Τράβηξε τις φωτογραφίες προκειμένου «να δει ο κόσμος την κατάντια μας το 2022».

«Το σκηνικό που είδαμε οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει ρίξει καθόλου αλάτι. Οι αλατιέρες περνάνε γεμάτες με αλάτι αλλά δεν το ρίχνουν στη Λεωφόρο Κουσίδη και στους άλλους δρόμους, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει εκχιονισμός σε πολλά σημεία της περιοχής» υποστηρίζει.

Όπως λέει, ένιωσε ντροπή και ταπείνωση, με τον ίδιο και τους υπόλοιπους περαστικούς να παρακολουθούν άναυδοι όσα εκτυλίσσονταν μπροστά τους.

Δείτε τις εικόνες του φωτογράφου Γιάννη Βελισσαρίδη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις