Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαγουβάρδος : Σπάνια χιονοκαταιγίδα με κεραυνούς στην Αττική, το χιόνι θα φθάσει έως και 30 πόντους

 Λαγουβάρδος : Σπάνια χιονοκαταιγίδα με ...

- Το χιόνι θα φθάσει έως και 30 με 40 πόντους στα βόρεια προάστια, προειδοποιεί ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Σε ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο που πλήττει από νωρίς το πρωί το λεκανοπέδιο της Αττικής - χιονοκαταιγίδα με κεραυνούς - αναφέρθηκε ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος. Μιλώντας σήμερα στο protothema προειδοποίησε ότι θα χιονίζει αδιάκοπα μέχρι και το πρωί της Τρίτης, όχι όμως με την ίδια ένταση σε όλες τις περιοχές. Μάλιστα, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας το φαινόμενο θα βρίσκεται κατά περιόδους σε έξαρση.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή της κακοκαιρίας. Θα χιονίζει συνεχόμενα, αλλά όχι με την ίδια ένταση, μέχρι και αύριο το πρωί. Όχι μόνο στην Αττική αλλά και στη Βοιωτία. Το χιόνι θα κατέβει και χαμηλότερα όσον αφορά στην Αττική και θα φτάσει μέχρι το κύμα. Ήδη έχουμε τις πρώτες εικόνες με ελαφρά χιονόπτωση στον Άλιμο. Θέλει πολύ προσοχή. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές».


Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο στην Αττική από την χιονόπτωση, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, είναι τα «γνωστά σημεία» όπως τα βόρεια προάστια και τα βορειοανατολικά, ενώ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις εθνικές οδούς, καθώς αναμένεται επιδείνωση.

Στην περιοχή των Μελισσίων το χιόνι έχει φθάσει ήδη τους 15 πόντους, ενώ όπως εκτιμά ο Κώστας Λαγουβάρδος κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών σε περιοχές των βορείων προαστίων μπορεί να ξεπεράσει τους 30 με 40 πόντους!

Ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μιλά για μια σημαντική και αξιομνημόνευτη κακοκαιρία στο protothema.gr, ενώ συγκρίνοντάς την με την κακοκαιρία «Μήδεια» αναφέρει:

«Αν και επιστημονικά τα δύο βαρομετρικά έχουν διαφορετικά δεδομένα στη δημιουργία και εξέλιξη τους, εν τούτοις το αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο θα είναι το ίδιο αλλά και επιπλέον η "Ελπίς" θα είναι ακόμα πιο ισχυρή σε επίπεδο έντασης ανέμων αλλά και ταχύτητας εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων. Η θερμοκρασία στη φετινή κακοκαιρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, βρίσκεται κατά δύο τουλάχιστον μονάδες πιο χαμηλά σε σύγκριση με την περυσινή κακοκαιρία με το όνομα ''Μήδεια''».

Τέλος, υπενθυμίζει ότι η Αττική έχει πολλά χρόνια να βιώσει δύο ισχυρές διαδοχικές κακοκαιρίες με χιονόπτωση και σφοδρές χιονοπτώσεις.

Χιονοκαταιγίδα: Το σπάνιο φαινόμενο που πλήττει την Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Η χιονοκαταιγίδα, ή όπως επίσης είναι γνωστή ως χιονοθύελλα, με βροντές ή χιόνι με αστραπές και βροντές, είναι ένα σπάνιο είδος καταιγίδας, κατά το οποίο παρατηρούνται τα τυπικά φαινόμενα ηλεκτρικής δραστηριότητας (αστραπές και βροντές), με τη διαφορά ότι η ατμοσφαιρική κατακρήμνιση αποτελείται από χιόνι, αντί για βροχή.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το σπάνιο φαινόμενο εμφανίζεται στην χώρα μας. Το 2019, στους Κούναβους Ηρακλείου Κρήτης, είχε σημειωθεί χιονοκαταιγίδα.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την επέλαση της «Ελπίδας» με πυκνό χιόνι έως το πρωί της Τρίτης


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς»,η οποία σφυροκοπά τη χώρα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και στην πραγματοποίηση των δρομολογίων των μέσω μαζικής μεταφοράς, ενώ ακυρώσεις σημειώνονται και στις πτήσεις.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25/01, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ θα πρέπει να τονισθεί οι μεγάλες ποσότητες χιονιού, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις