Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Στα «λευκά» πολλά νησιά- Το χιόνι έφτασε στη θάλασσα- Χιόνισε και στα βόρεια προάστια της Αθήνας- ΒΙΝΤΕΟ

φωτο από cyclades24.gr

φωτο από cyclades24.gr

Στον "πάγο" η χώρα από την κακοκαιρία "Ελπίς"

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς» με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα.Τα φαινόμενα επιμένουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ και σήμερα Κυριακή θα πλήξουν ακόμη και τα πεδινά, καθώς και παραθαλάσσια τμήματα νησιών.


Ήδη τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε Κυκλάδες, Εύβοια και Κρήτη.

Στα «λευκά» τα νησιά των Κυκλάδων

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακης Άνδρος, Σύρος, Τήνος, Νάξος και Μύκονος ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας. Οι δήμοι των Κυκλάδων έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία.

 

 

Η Τήνος είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων όπου η χιονόπτωση και το κύμα κακοκαιρίας
“Ελπίδα” έχουν κάνει την εμφάνισή τους έντονα.

logotypos.gr

logotypos.gr

Η Τήνος είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων όπου η χιονόπτωση και το κύμα κακοκαιρίας “Ελπίδα” έχουν κάνει την εμφάνισή τους έντονα.Από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε ο χιονιάς ο οποίος εμφανίστηκε σε πολλές περιοχές του νησιού, δημιουργώντας και προβλήματα καθώς ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν έντονη. Από πλευράς του τοπικού μηχανισμού γίνεται μάχη για να παραμείνουν οι δρόμοι του νησιού ανοιχτοί, αν και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιωτικά συνεργεία και μηχανήματα έχουν κληθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για να καθαρίσουν τους δρόμους όπου κρίνεται αναγκαίο. Υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές σε μεγαλύτερα υψόμετρα, μιας και το οδικό δίκτυο έχει καλυφθεί με χιόνι, αναφέρει το cycladew24.gr

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Έντονη χιονόπτωση και στην Σύρο – Τα πρώτα προβλήματα

Αισθητή έως και έντονη θα είναι η χιονόπτωση στην Σύρο, η οποία ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ του Σαββάτου με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη. 


Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η Άνω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής. 

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν, αναφέρει το cyclades24.gr

φωτο από cyclades24.gr

φωτο από cyclades24.gr

Αμοργός: Το νησί με το απέραντο γαλάζιο έγινε… λευκό!
 Η «ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε και το όμορφο νησί της Αμοργού και το νησί με το απέραντο γαλάζιο….έγινε λευκό!

φωτο από cyclades24.gr

φωτο από cyclades24.gr

Το 'στρωσε και στο νησί των ανέμων

Η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει ολόκληρη την Ελλάδα έντυσε στα λευκά και την Μύκονο. Σύμφωνα με το mykonoslive.tv από το πρωί χιονίζει στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές.

Aπό τον λευκό κλοιό, μάλιστα, δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού. Οι εικόνες με το στρωμένο χιόνι που καταγράφει το παρακάτω βίντεο σε συνδυασμό με τα όμορφα τοπία της Μυκόνου δημιούργησαν ένα παραμυθένιο σκηνικό που οι κάτοικοι είχαν αρκετό καιρό να αντικρύσουν.

Μύκονος

Τήνος

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Φρέσκο χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφτασε και στην Κρήτη καθώς χθες το βράδυ έκανε την εμφάνισή του το φρέσκο χιόνι στις ορεινές περιοχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Οροπέδιο Λασιθίου όπου τις τελευταίες ώρες χιονίζει ντύνοντάς το στα… λευκά.Η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν ενώ η οδήγηση, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Την ίδια ώρα, εκχιονιστικά και μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στους… δρόμους προσπαθώντας να τους κρατήσει ανοιχτούς, σύμφωνα με το cretapost.gr

Χιόνισε μέχρι και στην παραλία στην Εύβοια

Πυκνό χιόνια πέφτει από το βράδυ του Σαββάτου και σε πολλές περιοχές στην Εύβοια, έχοντας ωστόσο προκαλέσει και πολλά προβλήματα.Επίσης υπάρχουν περιοχές στην Εύβοια που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

 

Στη Νάξο κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Ο κ. Λιανός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022».

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί στις ορεινές περιοχές του νησιού της Καρπάθου. Ήδη στα λευκά έχει ντυθεί η κοινότητα Ολύμπου και η ευρύτερη περιοχή της Βορείας Καρπάθου.

Αναμένεται ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενε ώρες γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού.

 

Την ίδια ώρα, χιονισμένο τοπίο αντίκρυσαν το πρωί και κάτοικοι από τα βόρεια προάστια των Αθηνών, ενώ από χθες πυκνό είναι το χιόνι σε Πεντέλη και Πάρνηθα. Μάλιστα λόγω της χιονόπτωσης κλειστοί παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα δρόμοι στην Αττική, έπειτα και από ανακοίνωση της Τροχαίας.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική:

- Λεωφ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων <Cyclon> ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.
- Περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του «Νοσοκομείο 414 ΣΝΕΝ» έως «θέση Άγιος Πέτρος». (από 07:45’ ώρα της σήμερον).
- Δερβενοχωρίων, από το ύψος της καντίνας με την επωνυμία «ΘΑΝΑΣΗΣ», ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία. (από 08:05’ ώρα της σήμερον).

Πάρνηθα φωτο eurokinissi

Πάρνηθα φωτο eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις