Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέρκυρα και Παξοί μπορούν να υποδέχονται πτήσεις υδροπλάνων- Δρομολογείται της Πάτρας

Κέρκυρα και Παξοί μπορούν να υποδέχονται...

Εξετάζονται ακόμη 25 αιτήματα

Τέθηκαν σε ισχύ οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια της Κέρκυρας και των Παξών, με σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου. Έτσι, τα νησιά αυτά, έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποδεχθούν πτήσεις υδροπλάνων.

Οι εν λόγω άδειες πιστοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της Επιθεώρησης της Επιτροπής Υδατοδρομίων στον «Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ» (ΟΛΚΕ ΑΕ) και αφορούν στη θαλάσσια περιοχή Λιμένα Κέρκυρας, στην Κέρκυρα και στη θαλάσσια περιοχή Λιμένα Γαΐου Παξών, στους Παξούς.

Η πιστοποίηση των δύο υδατοδρομίων πραγματοποιήθηκε με βάση τις μεταβατικές διατάξεις του νέου θεσμικού πλαισίου, καθώς το 2014, επί θητείας και τότε του Μιχάλη Παπαδόπουλου, τα υδατοδρόμια αυτά είχαν αδειοδοτηθεί, αλλά οι συγκεκριμένες άδειες παρέμεναν ανενεργές για πολλά χρόνια.  

Άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί επίσης στα υδατοδρόμια Βόλου και Ρεθύμνου, όπου εκκρεμεί η κατασκευή των εγκαταστάσεων, όπως πλωτή προβλήτα, σημεία πρόσδεσης και κτίριο εξυπηρέτησης επιβατών, προκειμένου να χορηγηθεί σε αυτά και άδεια λειτουργίας. Δρομολογείται και η συμμόρφωση της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης άλλων 25 αιτημάτων χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 20 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας (Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος, Πάτμος και Τήνος).

Με αφορμή την πιστοποίηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια της Κέρκυρας και των Παξών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Μετά από πολλά χρόνια, γίνονται σήμερα τα πρώτα σταθερά βήματα για τη δημιουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων στην πατρίδα μας. Η Κέρκυρα και οι Παξοί έχουν πλέον τις υποδομές για να υποδεχθούν πτήσεις υδροπλάνων και ευελπιστώ ότι εφόσον εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον, η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα ένα νέο ιπτάμενο μέσο μεταφοράς που ταιριάζει στη γεωγραφία της και θα συνεισφέρει καταλυτικά στον τουρισμό, την οικονομία, αλλά και στην εθνική συνοχή».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις