Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση από Αναγνωστοπούλου και Μάρκου για τους συμβασιούχους φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ

Ερώτηση από Αναγνωστοπούλου και Μάρκου γ...

Οι συμβάσεις των 160 αυτών ατόμων λήγουν στις 31/1/2022 & ενώ οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία, εκπαίδευση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνος Μάρκου κατέθεσαν ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: Πλήρης αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) για την κάλυψη αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων και εγκαταστάσεων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε. 

Όπως επισημαίνεται από τους κ.κ. Μάρκου και Αναγνωστοπούλου και τους συνολικά 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν την ερώτηση, τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε η προκήρυξη της ΣΟΧ 1/2019 ,μέσω ΑΣΕΠ, που αφορούσε στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν εξήντα (160) ατόμων για την κάλυψη αναγκών φύλαξης Ισόπεδων Διαβάσεων και Εγκαταστάσεων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε..

Οι συμβάσεις αυτές ,όμως, λήγουν στις 31/1/2022 και ενώ οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία, εκπαίδευση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η Κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει ούτε για την έκδοση νέας προκήρυξης, ούτε έχει δώσει παράταση-ανανέωση φέρνοντας σε απόγνωση τις 160 οικογένειες, που απειλούνται με ανεργία, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και σε μια περίοδο γενικευμένης ανασφάλειας στην κοινωνία. Η κωλυσιεργία αυτή της κυβέρνησης προμηνύει την επιστροφή των εργολάβων που θα αναλάβουν εταιρείες security.

Οι εργολαβίες αποτελούν άλλωστε διαχρονική πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και η σημερινή κυβέρνηση έχει δώσει δείγμα γραφής. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επαναφορά των προσλήψεων προσωπικού με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), δίνοντας στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινο ωράριο με πληρωμένες υπερωρίες και εξαιρέσιμα.

Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα ερωτήθηκε o αρμόδιος Υπουργός αν θα προχωρήσει στην ανανέωση-παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που λήγουν στις 31/1 και αφορούν  στην κάλυψη αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων και εγκαταστάσεων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε., σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να εκδοθεί νέα προκήρυξη για τις 160 θέσεις για την κάλυψη αναγκών φύλαξης Ισόπεδων Διαβάσεων και Εγκαταστάσεων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε. και αν θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές με εργολαβίες που θα αναλάβουν εταιρείες security;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις