Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Η πορεία κρουσμάτων και καταλήψεων! «Λουκέτο» σε 18 σχολεία σήμερα

Αχαΐα: Η πορεία κρουσμάτων και καταλήψεω...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Υπήρξε μέρα όπου 33 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τελούσαν υπό κατάληψη- «Φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου» λέει ο Ανδρέας Ζέρβας

 

Φούντωσε το κύμα των καταλήψεων κυρίως σε Λύκεια της Αχαΐας, λίγες μέρες μετά την επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων.  Χαρακτηρισμό είναι ότι στην Αχαΐα υπήρξε μέρα όπου 33 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τελούσαν υπό κατάληψη ενώ σήμερα, Τρίτη τα σχολεία στα οποία έχει μπει λουκέτο είναι 18.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής της δευτεροβάθμιάς Ανδρέας Ζέρβας , «αυτό που ζητούν οι μαθητές και που έχουν ως βασικό αίτημα είναι να κλείσουν τα σχολεία, να μην λειτουργούν λόγω covid. Οι καταλήψεις σε σχολεία είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου. Είναι μία παράνομη ενέργεια που δεν βοηθά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα λειτουργούν εις βάρος των μέτρων και των προφυλάξεων για τον κορωνοϊό. Αν πάμε στις καταλήψεις, θα δούμε τους μαθητές στοιβαγμένους, χωρίς μάσκα. Αν το πραγματικό αίτημα είναι αν μην γίνεται δια ζώσης η εκπαιδευτική διαδικασία, είναι και αυτό αρνητικό.

Όπως εξηγεί, «Παρατηρήσαμε ότι η διασπορά που γίνεται στα σχολεία είναι η μικρότερη από οποιονδήποτε άλλο χώρο. Αν τα σχολεία είναι κλειστά, δεν γίνονται self tests άρα οι νοσούντες δεν γνωρίζουν ότι νοσούν και σίγουρα θα βρίσκονται σε χώρους που σίγουρα δεν λαμβάνονται τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία όπου όπως είπα υπάρχει η μικρότερη διασπορά. Ειδικά στην Αχαΐα τα κρούσματα αναλογικά με τον αριθμό των μαθητών, είναι χαμηλά. Τα κενά των καθηγητών που προκύπτουν από νόσηση τους είναι λίγα και διαχειρίσιμα. Αυτή η διαχείριση γίνεται μέσα από τις ίδιες τις σχολικές μονάδες με αλλαγές στα προγράμματα. Χθες προσελήφθησαν 2.500 αναπληρωτές. Θα προσπαθούμε λοιπόν να καλύπτονται τα κενά για να μη χάνονται διδακτικές ώρες. Ελπίζω και ότι αυτό το κύμα των καταλήψεων βαίνει προς εκτόνωση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις