Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Γορτύνιοι της Πάτρας έκοψαν στην Ευαγγελίστρια την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Οι Γορτύνιοι της Πάτρας έκοψαν στην Ευαγ...

Παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που ευλόγησε τη βασιλόπιτα - Το πρωί της Κυριακής 16/1/2022

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Πατρών "Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄" το πρωί της Κυριακής 16/1/2022. Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε εντός του Μητροπολιτικού ιερού ναού Ευαγγελιστρίας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Τη πίτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ παρευρέθηκε και ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Κινσάσας κ.κ. Θεοδόσιος, ο οποίος συμμετείχε και στη Θεία λειτουργία, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Οι Γορτύνιοι Πατρών συναντήθηκαν μαζί μετά από πολύ καιρό (λόγω της γνωστής απαγόρευσης συναντήσεων εξαιτίας της πανδημίας) αντήλλαξαν ευχές, και συνομίλησαν για Γορτυνιακά θέματα και όχι μόνο.

Επίσης στα "φλουριά" υπήρχαν αρκετά δώρα για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία - ξενώνες της Γορτυνίας, βιβλία και μία εικόνα - προσφορά του αγιογράφου, συμπατριώτη και συμπολίτη Αθαν. Τζελάτη.

Ακολούθησε η βράβευση του Γορτύνιου Α΄ γενεάς, Νικολάου Κοντοέ για την επιτυχημένη πορεία σε μεγάλους οργανισμούς (λιμάνι - ΔΕΥΑΠ), από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο.

Παρέστησαν από τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος και Ανδρέας Φίλιας και από τον Δήμο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Μελάς που απηύθυναν χαιρετισμό.

Στην κοπή της βασιλόπιτας παρέστη και ο πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών, οδοντίατρος Παναγιώτης Γ. Παπαγιαβής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις