Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Κορωνοϊός: Η Όμικρον στέλνει παιδιά στο νοσοκομείο  

Πάτρα- Κορωνοϊός: Η Όμικρον στέλνει παιδ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο διευθυντής της παιδιατρικής του Ρίου

Μεγάλη και ανησυχητική είναι η αύξηση του αριθμού των νοσηλειών παιδιών με covid στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

«Οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί. Μέσα σε ένα χρόνο από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 είχαμε 160 παιδιά που νοσηλεύτηκαν. Τώρα, μέσα σε 40 μέρες έχουν νοσηλευτεί 40 παιδιά. Στα εξωτερικά ιατρεία, μέσα σε ένα χρόνο,  είχαμε δει 350 παιδιά που ήταν θετικά στον ιό. Μέσα σε 40 μέρες είδαμε 250, που σημαίνει ότι είναι πέντε φορές πάνω τα θετικά στα εξωτερικά. Οι αριθμοί δείχνουν λοιπόν  ότι δεν πηγαίνουμε καλά. Τα παιδιά που νοσηλεύονται είναι συνήθως μικρά. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά που βρίσκονται στην κλινική είναι 14 μηνών, 33 ημερών, 31 ημερών κι πέντε μηνών. Υπήρχε διάστημα που είχαμε έξι παιδιά θετικά στον ιό και ήταν όλα κάτω του ενός έτους. Υπάρχουν συνλοιμώξεις σε παιδιά που είναι θετικά και κάνουν πυρετικούς σπασμούς που είναι άσχετοι με τον κορωνοϊό. Αυτά τα περιστατικά αυξάνουν τον φόρτο εργασίας.

Φαίνεται πως η κάθε μετάλλαξη του ιού «χτυπάει» διαφορετικές ηλικίες. Αρχικά, στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν βλέπαμε θετικά παιδιά. Στους τέσσερις μήνες πανδημίας είχαμε δει τέσσερα, και αυτά στα εξωτερικά. Δεν είχαν νοσηλευτεί. Με τη Δέλτα αυξήθηκαν και με την Όμικρον αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο. Είναι ένας πληθυσμός που λόγω της καραντίνας δεν είχε επαφή με ιούς και είναι και ένας πληθυσμός που δεν είχε εμβολιαστεί. Η αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά πάντως είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται παντού».

Ο κ. Δημητρίου τονίζει και τις δυσκολίες στην κλινική λόγω αυτής της αύξησης,  «Το Καραμανδάνειο δε νοσηλεύει παιδιά θετικά στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα έχει σταματήσει από τις 15 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε είχε νοσηλεύσει πολύ λίγα θετικά περιστατικά. Κάποια τα έστειλε στην Αθήνα. Στην παιδιατρική κλινική του Ρίου υπάρχει πρόβλημα πρώτα χωροταξικό αφού τα παιδιά που μπορούν να νοσηλευτούν, είναι περίπου 13. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που αυξήθηκαν οι  νοσηλείες, εμείς δεν φτάνουμε. Έχουμε αυτή τη στιγμή 10 άδειες εγκυμοσύνης την στιγμή που θέλουμε 154 εφημερίες το μήνα  και φανταστείτε τι γίνεται όταν υπάρξει κρούσμα στο προσωπικό. Δεν μπορεί να βγει το πρόγραμμα των εφημεριών» αναφέρει.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις