Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σία Αναγνωστοπούλου – Κ. Μάρκου: Αναφορά στον Πλεύρη για τα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας

Σία Αναγνωστοπούλου – Κ. Μάρκου: Αναφορά...

Αποτελεί βέβαια κοινό τόπο ότι είναι συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να αφήσει τα κενά στο ΕΣΥ να χάσκουν για να φέρει αύριο τους κερδοσκόπους της Υγείας να τα καλύψουν

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με Επιστολή του Δήμου Ερυμάνθου και των Συλλόγων  Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, στην οποία αποτυπώνεται η ανεπανόρθωτη διατάραξη της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας.

Στην επιστολή του, ο Δήμος Ερυμάνθου, αφού πρώτα αναφέρεται στο πόσο σημαντικές είναι οι δομές αυτές για την περιοχή του, καταλήγει στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι οποιαδήποτε μετακίνηση, για την κάλυψη ακόμη και εφημεριών και μόνο, συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρών, ειδικά την παρούσα χρονική στιγμή, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των αναφερόμενων δομών Κ.Υ. Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας προς ζημία των κατοίκων της περιοχής του.

Οι Σύλλογοι της περιοχής, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι προ διετίας κατέθεσαν στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ – Υγειονομικής Περιφέρειας γραπτό υπόμνημα για τις διαχρονικές ανάγκες του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, οι οποίες ατυχώς περιμένουν μέχρι και σήμερα την επίλυσή τους. Εκφράζουν την απορία τους για τις αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ για τις πρόσφατες μετακινήσεις των ειδικευόμενων ιατρών στο νοσοκομείο του Αιγίου, καθώς και για τις επικείμενες μετακινήσεις ειδικευμένων ιατρών του ΚΥΧ, οι οποίες πρόκειται να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερο ασφυκτικό περιβάλλον στην ομαλή του λειτουργία.

Ήταν θέμα χρόνου όλη η πίεση που έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα οι μεγάλοι υγειονομικοί σχηματισμοί της περιοχής μας, να μεταφερθεί στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας.

Αποτελεί βέβαια κοινό τόπο ότι είναι συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να αφήσει τα κενά στο ΕΣΥ να χάσκουν για να φέρει αύριο τους κερδοσκόπους της Υγείας να τα καλύψουν. Οι πολίτες όμως αντιλαμβάνονται ότι αυτό για τους πολλούς σημαίνει χειρότερη περίθαλψη. Και για όσους πάσχουν από βαριά νοσήματα λιγότερες ευκαιρίας ίασης και επιβίωσης, τονίζουν οι κ.κ. Μάρκου και Αθανασοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις