Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Τι εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση – Παραμένουν τα μέτρα μετά τις 16 Ιανουαρίου;

Κορωνοϊός: Τι εισηγούνται οι ειδικοί στη...

O φόβος των ειδικών

Ο κορωνοϊός είναι… εδώ, με το άνοιγμα των σχολείων από σήμερα, Δευτέρα 10.01.2022, να προκαλεί μια αξιοσημείωτη αύξηση στα ημερήσια κρούσματα. Κάτι που στην κυβέρνηση θεωρούν φυσιολογικό κι αναμενόμενο, όπως χαρακτηριστικά είπε στην καθιερωμένη ενημέρωση λίγο μετά το… πρώτο κουδούνι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αυτό το δεδομένο, σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα από την κινητικότητα κατά την διάρκεια των εορτών, αποτελούν τον καταλύτη σε ό, τι αφορά τις αποφάσεις των ειδικών για το αν θα συνεχιστούν τα μέτρα και σε τι βαθμό και μετά τις 16 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, ισχύουν θεωρητικά μέχρι τις 16 του μήνα, ωστόσο ασαφές παραμένει προς το παρόν τι θα αλλάξει κι από πότε.

Τι φοβίζει τους ειδικούς;
«Η πίεση στα νοσοκομεία δεν αφήνει πολλά περιθώρια» δηλώνει στο newsit.gr επιστήμονας που μετέχει στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος πάντως εκτιμά ότι μόνο η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση θα μπορούσε να επανεξεταστεί.

Με τα ημερήσια κρούσματα να εκτιμάται ότι θα φτάσουν ακόμη και τις 60.000 (!) τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι ειδικοί εμφανίζονται διστακτικοί συστήνοντας λίγη ακόμη υπομονή μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση στην έξαρση της πανδημίας.

Η αποκλιμάκωση αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου εκτιμά η ίδια πηγή, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα «τρέξουν» περαιτέρω και οι εμβολιασμοί «το βασικό όπλο κατά της πανδημίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θα γίνει νέα συνεδρίαση των ειδικών την προσεχή Τετάρτη, 12.01.2022, με στόχο να παρθούν οι αποφάσεις για το ποια μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν και μετά τις 16 Ιανουαρίου και με ποιο τρόπο, αν δηλαδή κάποια θα «χαλαρώσουν» ή όχι.

newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις