Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πρόταση της ΠΑΣΠ για τη λειτουργία των ΑΕΙ

Η πρόταση της ΠΑΣΠ για τη λειτουργία των ΑΕΙ

Η επιστολή στην Υπουργό Παιδείας

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κεραμέως, απέστειλε η ΠΑΣΠ καυαθέτοντας την πρότασή της για την μέθοδο επαναλειτουργίας των ιδρυμάτων κατά την έξαρση της πανδημίας. Η επιστολή, αναφέρει τα εξής:  Είναι κοινώς αποδεκτό πως η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται στην κορύφωση της. Τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά προάγουν μια αίσθηση πλήρους ανασφάλειας, ειδικά στην φοιτητική κοινότητα ενώ ταυτόχρονα η απουσία σοβαρών αποφάσεων και στήριξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την ελλιπέστατη ενημέρωση προς τους φοιτητές, τείνει να υποβαθμίσει πλήρως τα πανεπιστήμια και την παρεχόμενη εκπαίδευση.
Μια παρεχόμενη εκπαίδευση που ήδη έχει υποβαθμιστεί σε τεράστιο βαθμό. Η τηλεκπαίδευση αποτέλεσε μια σημαντική βοήθεια στην συνέχεια της λειτουργίας των ιδρυμάτων εν μέσω της πανδημίας αν και δεν δύναται να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση. Σκεπτόμενοι την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, γίνεται κατανοητό ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την προστασία πρωτίστως της υγείας των φοιτητών αλλά και της διασφάλισης ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σκεπτόμενοι όλα τα παραπάνω και έχοντας ως γνώμονα την υγεία και τις ανάγκες των συμφοιτητών μας, ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη, αιτούμαστε:

• Την πλήρη ενημέρωση του Υπουργείου για τις αποφάσεις σχετικά με την λειτουργία των ιδρυμάτων, καθώς και την παρουσίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις περιπτώσεις κρουσμάτων κατά την διάρκεια των μαθημάτων και της εξεταστικής καθώς η τελευταία ανακοίνωση δεν έλυσε κανέναν προβληματισμό.
• Την χρήση ενός υβριδικού μοντέλου εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια, έως ότου παρέλθει η έξαρση της πανδημίας. Η δια ζώσης λειτουργία των εργαστηρίων και των κλινικών πρέπει να διασφαλιστεί και ταυτόχρονα στα θεωρητικά μαθήματα, όπου υπάρχει συνωστισμός, να δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το ίδιο υβριδικό μοντέλο θα πρέπει να ακολουθείται και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής για όσους διαγιγνώσκονται θετικοί και για όσους έρχονται σε επαφή με κρούσμα.
• Ενημέρωση εντός του Πανεπιστημίου για τα οφέλη, τους πραγματικούς κινδύνους και την ανάγκη του εμβολιασμού κατά του COVID-19, ώστε να λυθούν οι όποιες απορίες, λιγοστών πλέον, αναποφάσιστων συμφοιτητών μας.
• Παροχή μέσω ασφαλιστικού ταμείου 2 δωρεάν Rapid Test εβδομαδιαίως προς όλους τους φοιτητές, εμβολιασμένους και μη, με ταυτόχρονη υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος για την είσοδο στις σχολές.
• Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ μέσα σε κάθε σχολή 2 φορές μηνιαίως για την διενέργεια προληπτικών δωρεάν τεστ σε όποιον το επιθυμεί, καθώς και την διενέργεια εμβολιασμών εντός των ιατρείων του εκάστοτε ιδρύματος σε προκαθορισμένες ώρες.


ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΑΣΠ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
ΠΑΣΠ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΑΣΠ ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.
ΠΑΣΠ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΣΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ
ΠΑΣΠ ΠΑ.Δ.Α.
ΠΑΣΠ ΠΑ.ΜΑΚ.
ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ.
ΠΑΣΠ ΠΕΔΔ
ΠΑΣΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις