Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς γιορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνεια- Τα μέτρα που ισχύουν

Πάτρα: Πώς γιορτάζονται σήμερα τα Θεοφάν...

Δείτε αναλυτικά

Εορτή των Θεοφανίων σήμερα και στην Πάτρα θα τελεστεί το πρωί ο Όρθρος στην Ευαγγελίστρια.

Θα ακολουθήσει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών, ενώ στις 10 το πρωί θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός και στη συνέχεια (11 π.μ.) θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς (μάσκες κ.α.).

Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στον εορτασμό των Θεοφανείων

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, «οι ακολουθίες θα γίνουν ενώ θα πάμε και στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου για να κάνουμε τη κατάδυση του σταυρού τηρώντας τα μέτρα, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις, όπως προβλέπεται από τις υγειονομικές αρχές.

Αποφασίστηκε άσχετα από τι συμβαίνει σε άλλες Μητροπόλεις, ότι οι ιερείς δεν θα κάνουν Αγιασμό σε σπίτια, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μη γίνει περεταίρω διασπορά του ιού. Με ευλάβεια οι πιστοί θα πάρουν αγιασμό από τις εκκλησίες Το μήνυμα μου για τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων είναι να έχουμε ευλογία από το θεό, να προσευχηθούμε να μας βοηθήσει με αυτή την πανδημία που μας ταλαιπωρεί. Να πορευόμαστε με σύνεση, με ενότητα, με πίστη στο θεό και αγάπη μεταξύ μας».

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Πάτρα.

Στις 9.45 το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα παραστεί μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά, στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, στην τελετή του Αγιασμού και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην Ι.  Πομπή από το Ναό προς το Μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 11 το πρωί θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων.

Στις 10.30 το πρωί θα γίνει η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Δεξαμενή, εκεί θα παραστούν η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Στις 10.30 το πρωί επίσης, στον Ι. Ν. Κοσμά του Αιτωλού, στα Καμίνια, θα τελεστεί Αγιασμός και θα παραστεί η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Βραχνεΐκων, Μεσσάτιδος, Παραλίας, Αναστασία Τογιοπούλου. Τέλος, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο ΝΟΠ, θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος.

Ανησυχία λόγω πανδημίας 

Έντονη η ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς για τυχόν φαινόμενα  συνωστισμού πιστών σήμερα (06.01.2022) στη λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων, σε μια στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει στη χώρα μας, με τα 9 πλέον στα 10 κρούσματα να ανήκουν στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του επίκουρου καθηγητή επιδημιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος, λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον, συνέστησε στους ανεμβολίαστους να μην παραστούν στους εορτασμούς για τα Θεοφάνεια.

Κλειδί για να μην υπάρξει διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον είναι η πιστή τήρηση των μέτρων από όλους τους πιστούς και ο έλεγχος των πρωτοκόλλων τόσο από την πολιτεία, όσο και  την εκκλησία, την οποίο η κυβέρνηση καλεί να εξαντλήσει τις δυνατότητες της στην εφαρμογή των μέτρων, προκειμένου να προστατεύσει το ποίμνιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι πιστοί οφείλουν να προσέρχονται στους ναούς με αρνητικό rapid test και με χρήση μάσκας, ενώ και στους εξωτερικούς χώρους όπου θα γίνει η Τελετή για τον Αγιασμό των Υδάτων επιβάλλεται όλοι οι πιστοί να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους, να κάνουν self test πριν πάνε σε αυτές τις εκδηλώσεις, και να φορούν διπλή ή υψηλής προστασίας μάσκα. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις