Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το ασπρόμαυρο "Gunda" από τη Νορβηγία κέρδισε τους κριτικούς του κόσμου

Το ασπρόμαυρο "Gunda" από τη Ν...

Έχοντας στο επίκεντρο μία γουρουνίτσα σε μία φάρμα και τα νεογέννητα μικρά της

Μία από τις ταινίες – έκπληξη που αγάπησαν οι κριτικοί είναι το φιλμ «Gunda» που είχε μάλιστα υποψηφιότητα για το βραβείο του καλύτερου ευρωπαϊκού ντοκιμαντέρ στα Ευρωπαϊκά βραβεία κινηματογράφου 2020.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη Νορβηγική ταινία του Βίκτορ Κοσακόφσκι, ένα ντοκιμαντέρ παρατήρησης που σοκάρει με την ωμότητα με την οποία αναδεικνύει την αντιοικολογική ανθρώπινη συμπεριφορά και συγκινεί με το πώς μετατρέπει μια χούφτα ζώα σε αληθινούς κινηματογραφικούς ήρωες. Εντυπωσιακά απλό και αποτελεσματικό, ανταμείβει κάθε υπομονετικό θεατή, όπως έγραψε στην κριτική του το περιοδικό Αθηνόραμα.

Μάλιστα η ταινία αυτή που βγήκε στις αίθουσες στις 23/12/2021 σε διανομή Ama Films, είναι παραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ ερμηνείας, ηθοποιού Χοακίν Φίνιξ.

Μεγάλα Μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού όπως οι New York Times, το The Hollywood Reporter αλλά και το variety και το indiewire έδωσαν στην ταινία 4 και 5 αστέρια.

Ασπρόμαυρο, χωρίς διαλόγους ή μουσική, υπό τη συνοδεία μόνο των ήχων του περιβάλλοντος, το νέο αυτό ντοκιμαντέρ του δεξιοτέχνη Ρώσου σκηνοθέτη έρχεται να μας βυθίσει στην καθημερινότητα των ζώων μιας φάρμας και να μας υπενθυμίσει ότι, όπως εμείς, έτσι κι εκείνα, δεν είναι απλά «πρώτη ύλη», αλλά πλάσματα που ζουν κι αισθάνονται.

Αφαιρώντας από το κάδρο κάθε ανθρώπινη παρουσία κι έχοντας ως μοναδικούς πρωταγωνιστές μια γουρουνίτσα (την επονομαζόμενη Γκούντα) με τα μικρά της, δυο αγελάδες κι έναν κουτσό κόκορα, ο Βίκτορ Κοσακόφσκι παραδίδει μια ευαίσθητη καταγραφή της –σύντομης- ζωής τους, αλλά και μια διεισδυτική ματιά στο μυστήριο της συνείδησής τους... που δεν φαίνεται να διαφέρει τελικά και τόσο από τη δική μας.

Σκηνοθεσία: Βίκτορ Κοσακόφσκι

Σενάριο: Βίκτορ Κοσακόφσκι, Αϊνάρα Βέρα

Παραγωγή: Ανίτα Ρίχοφ Λάρσεν

Εκτέλεση παραγωγής: Χοακίν Φοίνιξ

Η ταινία προβάλλεται για την ώρα μόνο στο Άστυ στην Κοραή 4 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture