Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι σινε-επιλογές στην μικρή οθόνη τις μέρες της Πρωτοχρονιάς: Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς, Λάιζα Μινέλι, Ρένα Μόρφη και Μέριλιν Μονρόε

Οι σινε-επιλογές στην μικρή οθόνη τις μέ...
Μαρτάτος Tάκης

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των ταινιών που θα δείξουν τα κρατικά κανάλια και τα ιδιωτικά προσφέροντας μας & κλασικά, παλαιότερα φιλμ όπως το επικό, Οσκαρικό φιλμ με τον Πίτερ Ο' Τουλ, "Λόρενς της Αραβίας"

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το κινηματογραφικό μενού στα τηλεοπτικά κανάλια για τις γιορτινές ημέρες της Πρωτοχρονιάς και το thebest.gr ξεχώρισε ορισμένες από τις ταινίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά στην μικρή οθόνη έως και τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022.

Την Παρασκευή 31/12 παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 10 το βράδυ στον ΑΝΤ1 θα παιχθεί η διασκεδαστική Αμερικανική ταινία ανιμέισον «Τραγούδα!» του Γκαρθ Τζένινγκς με βασικό ήρωα ένα κοάλα, τον Μπάστερ Μουν που χρειάζεται επειγόντως μία εμπορική επιτυχία για να περισώσει το χρεοκοπημένο θέατρο του. Έτσι θα διοργανώσει έναν ανοιχτό διαγωνισμό τραγουδιού όπου θα συμμετάσχουν και θα ξεχωρίσουν μεταξύ άλλων, ένας νεαρός γορίλας, ένας ποντικός και μία ταλαντούχα ελεφαντίνα, όλοι με θαυμάσιες φωνές που θα καταπλήξουν. Το «Τραγούδα! 2» προβάλλεται με επιτυχία αυτές τις μέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στο κανάλι του Alpha, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 22.50 θα προβληθεί μία πολύ καλή κομεντί, η «Πρόταση» της Αν Φλέτσερ με την Σάντρα Μπούλοκ, τον Ράιαν Ρέινολντς και την υπέροχη βετεράνο ηθοποιό Μπέτι Γουάιτ ενώ ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα στις 00.15 στον ΑΝΤ1 θα παιχθεί η γνωστή κωμωδία «Κοίτα ποιος μιλάει τώρα» που είναι η 3η ταινία της επιτυχημένης σινε-σειράς «Look who’s Talking», με πρωταγωνιστές ξανά τον Τζον Τραβόλτα και την Κίρστι Άλει. Στο Star τώρα αφότου θα έχει αλλάξει ο χρόνος, στις 00.30 θα προβληθεί η κωμωδία Αμερικανικής παραγωγής του 2016, «Office Christmas Party» των Τζος Γκόρντον και Γουίλ Σπεκ με την Τζένιφερ Άνιστον και τον Τζέισον Μπέιτμαν που είχε γνωρίσει επιτυχία στις αίθουσες και στην Πάτρα την είχαμε δει στα Odeon Veso Mare.

Για όσους ξενυχτήσουν υπάρχει στις 02.15 στον ΑΝΤ1 και η μουσικοχορευτική ταινία «Burlesque» με πρωταγωνίστριες την σταρ της ποπ Κριστίνα Αγκιλέρα και την αγέραστη Σερ.

Στα ξεχωριστά φιλμ των ημερών είναι αναμφίβολα και η μουσικοχορευτική ταινία του Μπαζ Λούρμαν παραγωγής του 1992, «Τα Βήματα που γοητεύουν» που όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, είναι μία ταινία-φόρος τιμής στα μιούζικαλ της δεκαετίας του ’30.

Η συγκεκριμένη ταινία έχει προγραμματιστεί στην ΕΡΤ3 στις 20.30 την Παρασκευή 31/12/2021.

Το Σάββατο, ανήμερα την Πρωτοχρονιά πάλι στην ΕΡΤ3, στις 16.30 θα παιχθεί μία ωραία παλιά ταινία του 1969, το Αγγλογαλλικής συμπαραγωγής ιστορικό φιλμ «Μάγιερλινγκ» του Τέρενς Γιανγκ με ένα λαμπερό επιτελείο πρωταγωνιστών: Ομάρ Σαρίφ, Κατρίν Ντενέβ και Άβα Γκάρντνερ. Στο Star στις 15.45 θα προβληθεί η ανιμέισον ταινία «Η Εποχή των παγετώνων» των Κρις Γουέτζ και Κάρλος Σαλντάνια, παραγωγής 2002 που είχε προταθεί και για Όσκαρ και στη συνέχεια στο ίδιο κανάλι στις 17.30 θα προβληθεί η απόλυτα επίκαιρη κομεντί του Γκάρι Μάρσαλ, παραγωγής 2011 «New Year’s Eve» όπου παίζουν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Μισέλφ Φάιφερ, o Ζακ Έφρον και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μεταξύ άλλων.

Πολύ δυνατή και γνωστή ταινία έχει προγραμματίσει ο Σκάι για τις 21.00 το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022. Πρόκειται για την διασκεδαστική, περιπετειώδη κομεντί «Πιάσε με αν μπορείς» σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, παραγωγής του 2002 με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τομ Χανκς.

Στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 1η Ιανουαρίου στις 22.00 θα παιχθεί σε α’ τηλεοπτική προβολή μία πρόσφατη Ελληνικής παραγωγής ταινία σε σκηνοθεσία του Αλέξη Καρδαρά, η «Φαντασία» με τη Ρένα Μόρφη στο ρόλο μίας νεαρής λαικής τραγουδίστριας που καταφθάνει από την επαρχία στην Αθήνα των αρχών του ’90 και ξεκινά εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο «Χάντρες» πλάι στον βετεράνο μπουζουξή και συνθέτη Βλάση Χρηστάκη. Συμπρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου, Στέλιος Μάινας και η Βίκυ Παπαδοπούλου.

Στον ΑΝΤ1 τώρα το Σάββατο της Πρωτοχρονιάς στις 22.15 θα δούμε την επίσης επίκαιρη ρομαντική κομεντί «Last Christmas» του Πολ Φέιγκ με την γλυκιά Εμίλια Κλαρκ και τον Χένρι Γκόλντινγκ που είχαμε απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες πρόσφατα, το 2019.

Στην ΕΡΤ1 την Πρωτοχρονιά στις 00.15 καθίστε να δείτε αν δεν είχατε την ευκαιρία παλιότερα, την ταινία του 1977 «Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη» σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε με πρωταγωνιστές την Λάιζα Μινέλι του «Καμπαρέ» και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρι (διάρκεια δυόμιση ώρες) ενώ στον ΑΝΤ1 στις 00.15 θα προβληθεί η αστυνομική περιπέτεια «Τα Κακά Παιδιά 2» του Μάικλ Μπέι με τους Γουίλ Σμιθ και Μάρτιν Λόρενς και στο Star στις 03.00 για τους ξενύχτηδες το κύκνειο άσμα του σπουδαίου Στάνλει Κιούμπρικ «Μάτια ερμητικά κλειστά», παραγωγής 1999 με τον Τομ Κρουζ και τη Νικόλ Κίντμαν.

Να προσθέσουμε πως την Παρασκευή 31/12 στις 20.00 στον ΑΝΤ1 θα προβληθεί η αγαπημένη ελληνική ταινία «Τζένη Τζένη» με την Τζένη Καρέζη και τον Ανδρέα Μπάρκουλη, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, παραγωγής του 1966.

Τώρα την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 από το πρωί υπάρχει πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών όπως στο Star στις 10.45 που θα προβληθεί η «Ταινία Lego Batman» παραγωγής του 2017 σε σκηνοθεσία Κρις ΜακΚέι και στην ΕΡΤ2 στις 11.30 η Γαλλική ανιμέισον ταινία «Αι-Βασίλης Τζούνιορ» του Λικ Βινσιγκερά. Στο Star στις 15.30 δείτε το «Ξωτικό των Χριστουγέννων» του Τζον Φαβρό του 2003 με τον απίθανο πραγματικά, Γουίλ Φερέλ και αμέσως μετά στο ίδιο κανάλι μία ιδιαίτερα αγαπημένη κομεντί σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον, παραγωγής του 1998, το «Έχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή σας» με την Μεγκ Ράιαν και τον Τομ Χανκς. Ακόμα στο Star στις 21.00 καταφθάνει ο «Εγώ ο Απαισιότατος 2» παραγωγής 2013 με βασικό ήρωα και πάλι τον Γκρου και τα χαριτωμένα minions ενώ στο κανάλι Open στις 21.00 την Κυριακή 2/1 θα προβληθεί η κοινωνική ταινία «Noel» του Τσαζ Παλμιντέρι, παραγωγής 2004 με την Πενέλοπε Κρουζ, την Σούζαν Σάραντον και τον αδικοχαμένο Πολ Γουόκερ.

Τέλος όσον αφορά την Κυριακή 2/1/2022 μην χάσετε στην ΕΡΤ1 στις 22.00 το «Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή» σε σκηνοθεσία του Πίτερ Τζάκσον, παραγωγής 2013 με τον Μάρτιν Φρίμαν και τον Ίαν ΜακΚέλεν (είχε προταθεί για 3 βραβεία Όσκαρ) και στο Open στις 23.00 την κλασική Χολιγουντιανή κωμωδία «Μερικοί το προτιμούν καυτό - Some lik it Hot» του Μπίλι Γουάιλντερ, παραγωγής 1959, με την Μέριλιν Μονρόε και τους Τζακ Λέμον και Τόνι Κέρτις (διάρκεια 2 ώρες).

Επίσης την Κυριακή 2/1 υπάρχει και μία πρόσφατη, αξιόλογη Ελληνική ταινία, ο «Απόστρατος» στην ΕΡΤ2 στις 22.00, παραγωγής 2019 σε σκηνοθεσία του Ζαχαρία Μαυροειδή με τον Μιχάλη Σαράντη και τον Θανάση Παπαγεωργίου ενώ στις σινεπιλογές της ημέρας να μην παραλείψουμε και το «Μπαμπάς για Γκολ» του Άντι Φίκμαν του 2007 με τον Ντουέιν Τζόνσον (στον Alpha στις 21.30) και το απολαυστικό «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» σε σκηνοθεσία Sharon Maguire με τη Ρενέ Ζελβέγκερ και τον Κόλιν Φερθ, παραγωγής 2001 στον ΑΝΤ1 στις 21.45 ενώ στον ΑΝΤ1 το ίδιο βράδυ στις 23.45 ακολουθεί η "Άννα Καρένινα" του Τζο Ράιτ, παραγωγής 2012 με την Κίρα Νάιτλι, τον Άαρον Τέιλορ Τζόνσον και τον Τζουντ Λο.

Για τη νύχτα της Κυριακής 2/1 είχε αρχικώς προγραμματιστεί & ένα επικό φιλμ σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Λιν, το τιμημένο με 7 βραβεία Όσκαρ «Λόρενς της Αραβίας» με τον Πίτερ Ο' Τουλ στο Mega όπου όμως τελικά στη θέση του μπήκαν ένα θρίλερ, το "Κατ' οίκον απειλή" με τον γοητευτικό Ίντρις Έλμπα και στη συνέχεια μετά τη 01.30 τα ξημερώματα η "Τούτσι" του Σίντνει Πόλακ, παραγωγής 1982 με τον υποψήφιο για Όσκαρ Ντάστιν Χόφμαν και την Τζέσικα Λανγκ που τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου β' γυναικείου ρόλου. Την ίδια νύχτα στο Μακεδονία tv παίζεται η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη αισθηματική κομεντί "Άγρυπνος στο Σιάτλ" της Νόρα Έφρον με την Μεγκ Ράιαν και τον Τομ Χανκς από το μακρινό 1993.

Ακόμα στον Alpha στις 24.00 την Κυριακή θα παιχθεί το φιλμ «Gifted – Χαρισματική» του Μαρκ Γουέμπ με τον Κρις Έβανς, παραγωγής 2017 και πάλι για τους ξενύχτηδες στον ΑΝΤ1 στις 02.15 θα προβληθεί η Οσκαρική ταινία του Ανγκ Λι «Τίγρης και Δράκος» του 2000 με τον Τσάου Γιουν Φατ και την Μισέλ Γέο.

Από το μενού της Δευτέρας 3/1/2022 να ξεχωρίσουμε το «American Gangster» του Ρίντλει Σκοτ στον ΑΝΤ1 στις 22.00 με τους Ντενζέλ Ουάσινγκτον και Ράσελ Κρόου, την «Θέλμα και Λουίζ» επίσης του Ρίντλει Σκοτ, παραγωγής 1991 με τις Σούζαν Σάραντον, Τζίνα Ντέιβις και Μπραντ Πιτ στο ρόλο που τον έκανε γνωστό (στην ΕΡΤ2 στις 22.00), τον «John Wick» παραγωγής 2014 με τον Κιάνου Ριβς (στο Star στις 23.30), τους «Πειρατές της Καραιβικής: Στο τέλος του Κόσμου» του Γκορ Βερμπίνσκι, παραγωγής 2007 με τον Τζόνι Ντεπ και τον Ορλάντο Μπλουμ (στον Alpha στις 22.30) και τον «Spider-man» του Σαμ Ράιμι, από το 2002 με τον Τομπέι Μαγκουάιρ στον ΑΝΤ1 στις 01.00.

Και για όσους θέλουν πραγματικά να γελάσουν δείτε την Τρίτη 4/1 στην ΕΡΤ2 στις 22.00 το «Ένα Ψάρι που το έλεγαν Γουάντα» του Τσαρλς Κράιτον με τον Τζον Κλιζ, την Τζέιμι Λι Κέρτις και τον Κέβιν Κλάιν που κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου, και την Τετάρτη 5/1 στην ΕΡΤ2 στις 22.00 το «West Side Story» του 1961, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάζι και Τζερόμ Ρόμπινς με τη Νάταλι Γουντ και τους Τζορτζ Τσακίρις και Ρίτα Μορένο που κέρδισαν τα Όσκαρ β' ρόλου. Θεωρείται ίσως το καλύτερο κινηματογραφικό μιούζικαλ όλων των εποχών και τιμήθηκε με 10 βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα τους της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture