Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Βομβαρδίζεται» από δείγματα για covid το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου- Πόσα είναι με Όμικρον

Πάτρα: «Βομβαρδίζεται» από δείγματα για ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

  Χιλιάδες δείγματα φτάνουν καθημερινά στο εργαστήριο  

Χιλιάδες είναι τα δείγματα που φτάνουν τις τελευταίες ημέρες στο Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών. Και μπορεί, όπως αναφέρει στο thebest,gr η υπεύθυνη του εργαστηρίου καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας-Αιμοδοσίας Αθανασία Μουζάκη, ο όγκος των δειγμάτων που πρέπει να αναλυθούν να είναι τεράστιος, όμως το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να το κάνει, είναι λίγο.

Πανεπιστήμιο Πατρών: Πώς λειτουργεί το εργαστήριο που ελέγχει δείγματα για κορωνοϊό- Πόσα έχει εξετάσει

Χαρακτηριστικό είναι ότι καθημερινά είναι εφικτό να αναλυθούν μόνο 500 δείγματα.  Όπως αναφέρει η κα Μουζάκη, «τα δείγματα που παίρνουμε έχουν αυξηθεί πολύ τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για χιλιάδες δείγματα, ενώ το 55% αυτών που καταφέρνουμε να αναλύσουμε, έχει θετικό αποτέλεσμα».

«Καθημερινά δεν μπορούμε να εξετάσουμε πάνω από 500 δείγματα καθώς μέσα στο εργαστήριο είμαστε ελάχιστοι Από τα θετικά δείγματα που εξετάζουμε, το 36% μέχρι τώρα, έχουν ένδειξη ότι μπορεί να είναι με τη μετάλλαξη Όμικρον και τα εξετάζουμε περεταίρω. Τα υπόλοιπα δείγματα είναι με τη μετάλλαξη Δέλτα» επισημαίνει η κα Μουζάκη. 

Να θυμίσουμε ότι το εργαστήριο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη του Διευθυντή του Παθολογικού Τομέα Ι του Τμήματος Ιατρικής και του Προέδρου του Τμήματος Ιατρικής. Να σημειώσουμε ότι την επόμενη μέρα, το Εργαστήριο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες μοριακής διάγνωσης λοιμογόνων παραγόντων όπως αυτές προκύπτουν στην 6η ΥΠΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις