Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Βούλιαξαν» από κόσμο τα Καλάβρυτα- Ουρές αναμονής στο Χιονοδρομικό με 7.000 επισκέπτες μόνο την Κυριακή!

«Βούλιαξαν» από κόσμο τα Καλάβρυτα- Ουρέ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η πόλη των Καλαβρύτων έσφυζε από ζωή το εορταστικό διήμερο με τους μόνιμους κατοίκους να ανησυχούν για το ενδεχόμενο αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού σε περίπτωση που δεν τηρούνταν μέτρα και δεν γίνονταν αυστηροί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές

Χιλιάδες επισκέπτες υποδέχθηκαν το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο να αποτελεί πόλο έλξης για τους σκιέρ αλλά και τους απλούς λάτρεις του χιονιού. Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Αλέξης Άγριος, διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, μόνο την Κυριακή υπολογίζεται ότι βρέθηκαν εκεί, 6.000- 7.000 επισκέπτες. Ωστόσο, όπως φαίνεται τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα γι’ αυτούς καθώς και μεγάλη ουρά υπήρχε μέχρι την είσοδο αλλά και αναμονή.

Το… «κερασάκι» στην τούρτα ήταν πως οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν δραστηριότητα σε όσους έκαναν μία μεγάλη διαδρομή με σκοπό να απολαύσουν το σκι. «Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, πήγε πάρα πολύ καλά. Είχαμε κόσμο, μία πολύ καλή προσέλευση, όμως ο καιρός δεν βοήθησε και για κάποιες ώρες δεν ήταν δυνατό να απολαύσουν οι σκιέρ τη δραστηριότητα τους. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ασφάλειά τους και σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να ρισκάρουμε επιτρέποντας δραστηριότητες ενώ δεν λειτουργούν οι αναβατήρες. Από εκεί και πέρα ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι και ότι γι’ αυτό το λόγο μπορεί να δημιουργούνται κάποιες ουρές με αναμονή έως και το ένα τέταρτο» ανέφερε ο κ. Άγριος.

Γενικότερα η πόλη των Καλαβρύτων έσφυζε από ζωή το εορταστικό διήμερο με τους μόνιμους κατοίκους να ανησυχούν για το ενδεχόμενο αύξησης κρουσμάτων  κορωνοϊού σε περίπτωση που δεν τηρούνταν μέτρα και δεν γίνονταν αυστηροί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.

Να σημειώσουμε ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής άγγιξε το περασμένο τριήμερο το 90%, όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων. «Ο κόσμος που βρέθηκε στα Καλάβρυτα το τριήμερο των Χριστουγέννων ήταν χιλιάδες. Φαίνεται ότι το ίδιο θα συμβεί και το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Μέχρι τώρα έχουμε μία πληρότητα που φτάνει το 85% και ελπίζουμε ότι θα ανέβει κι άλλο το ποσοστό. Έλεγχοι γίνονται σε σχέση με τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, από την αστυνομία όμως η συμμόρφωση και η τήρηση των μέτρων είναι ένα θέμα ατομικής ευθύνης, πρώτα από όλα» εξήγησε ο κ. Δαφαλιάς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις