Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: «Γύρισα σπίτι μετά από 4 μήνες νοσηλείας και δεν με γνώρισε το παιδί μου» λέει 39χρονη

Κορωνοϊός: «Γύρισα σπίτι μετά από 4 μήνε...

«Έχασα 40 κιλά εκεί μέσα»

Με συγκλονιστικό τρόπο περιέγραψε μια 39χρονη γυναίκα που ασθένησε με Covid, την εμπειρία της στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να παραμείνει για περίπου τέσσερις μήνες για να ξεπεράσει τον «εφιάλτη».

«Όλοι ήμασταν γυμνοί με ένα σεντόνι και όλοι είχαμε κάτι τρομακτικά πράγματα στο στόμα. Δεν μπορώ, είναι πολύ δύσκολο» ανέφερε στο Mega η Ρένα Σφουγγαριστού που μπήκε στο νοσοκομείο τον Απρίλιο και βγήκε τον Ιούλιο.

Μάλιστα, όταν γύρισε στο σπίτι μετά τον κορωνοϊό, το ίδιο της το παιδί δεν την αναγνώρισε. «Όταν γύρισα πίσω, το παιδί δεν με αναγνώρισε. Είχα χάσει 40 κιλά εκεί μέσα. Δε με ήθελε, μου λέει ‘δεν είσαι η μαμά μου, φύγε, θέλω τη δική μου μαμά να έρθει’» ανέφερε.

 

«Πέρασα τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο»

Ο κορωνοϊός την επισκέφτηκε στα τέλη Απριλίου, χωρίς να την προϊδέασει με κάποιο σύμπτωμα για τη ζημιά που της προκάλεσε στα πνευμόνια της από την 7η κιόλας μέρα.

«Μόλις κάναμε την ακτινογραφία, χάλια. Εν τω μεταξύ δεν είχα ούτε βήχα ούτε κάτι για να σκεφτώ ότι η ακτινογραφία θα ήταν χάλια. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ούτε καν πυρετό δεν είχα» τόνισε.

Έκανε απευθείας εισαγωγή και άρχισε να την κυριεύει και ο φόβος για το άγνωστο. «Δεν ήμουν καλά, ώσπου παρακάλεσα εγώ τον γιατρό να μου κάνει διασωλήνωση. Του λέω ‘αν είναι να φύγω δε θέλω να σκάσω. Καλύτερα να κοιμάμαι και να μην καταλάβω αυτό που θα μου συμβεί’» πρόσθεσε.

«Νοσήσαμε 55 άτομα και επιστέψαμε τρεις»

Η 39χρονη διασωληνώθηκε και με συνοδεία του Λιμενικού διακομίστηκε από την Κάλυμνο στο νοσοκομείο της Σάμου, εκεί όπου πάλεψε 42 μέρες στη διασωλήνωση. Μαζί της, δεκάδες ακόμη συντοπίτες της που δεν γύρισαν ποτέ. «Νοσήσαμε εκείνο το διάστημα 55 άτομα και γυρίσαμε τρεις, οι 52 δεν τα κατάφεραν» υπογράμμισε.

Συνολικά 42 μέρες στην εντατική η 39χρονη, με τον πατέρα της να βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο όλο αυτό το διάστημα, περιμένοντας ένα καλό νέο.

«Και περίμενε και περίμενε, αφού ήταν όλη μέρα εκεί και μου λέει η νοσοκόμα, ξέρεις κάτι, πίστευα ότι είναι ένας άπορος και κάθεται στο κυλικείο. Δε γίνεται να κάθεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και να περιμένει» σημείωσε.

«Νοσηλευόμουν παράλληλα με την κόρη μου»

Ενώ η 39χρονη μητέρα πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή, η 14χρονη κόρη της έδινε τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς χρειάστηκε να πάει δυο φορές στο νοσοκομείο.

«Την ημέρα που έφυγα εγώ, ο σύζυγος αναγκάστηκε να την πάει τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο γιατί δεν έπαιρνε αέρα το παιδί. Και είδε στο δωμάτιο τα ρούχα μου, τα παπούτσια μου και δεν μπορεί να το ξεχάσει αυτό το παιδί μου».

Η 39χρονη Ρένα αποκάλυψε πως το πλέον επίπονο στάδιο δεν ήταν εκείνο της διασωλήνωσης αλλά αυτό της ανάρρωσης, απομονωμένη σε ένα άδειο δωμάτιο Covid. «Αν περπατούσα, πιστεύω ότι θα έπεφτα από το παράθυρο. Από τον 4ο όροφο. Τόσο άσχημα. Ένιωθα πόνο, ότι πέρασε οδοστρωτήρας από πάνω μου» είπε.

Μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας, επέστρεψε σπίτι, εκεί όπου χρειάστηκαν 2,5 μήνες για να ξανασταθεί στα πόδια της.

Η 39χρονη Ρένα δεν είχε εμβολιαστεί, γιατί όταν νόσησε δεν είχε ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα για την ηλικία της. «Η κόρη μου εμβολιασμένη. Ο σύζυγος μου, όλοι» πρόσθεσε.

Σήμερα με ολόκληρη την οικογένειά της εμβολιασμένη στέλνει το μήνυμα: «Αν θέλουν να χαρούν τα παιδιά τους στο μέλλον και τα παιδιά εκείνους, να εμβολιαστούν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις