Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Δανία κλείνει τα σινεμά της για ένα μήνα

Η Δανία κλείνει τα σινεμά της για ένα μήνα

Λόγω του φόβου της νέας μετάλλαξης όμικρον και της αύξησης των κρουσμάτων covid 19

Η έξαρση της επιδημίας και ιδίως της νέας μετάλλαξης όμικρον, στην Ευρώπη αρχίζει να δείχνει τα δόντιά της, με τη Δανία να παίρνει αυστηρά μέτρα εν μέσω γιορτών.

Όπως διαβάσαμε στην ανάρτηση του flix.gr, η Δανία αποφάσισε να κλείσει τα σινεμά της για ένα μήνα.

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, καθώς οι επιστήμονες αναφέρουν πως η μετάλλαξη όμικρον θα καταλάβει την Ευρώπη μέσα στον Ιανουάριο, σε μια πρόβλεψη που φέρνει μνήμες από τον περσινό πολύ δύσκολο χειμώνα.

Ολοένα και περισσότερα κράτη παίρνουν μέτρα (Αυστρία, Σλοβακία, Ολλανδία), ενώ αναμένονται νέα μέτρα και κατά τη διάρκεια των γιορτών και μετά, σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία που βρίσκονται υπό την επέλαση του ιού.

Το πιο πρόσφατο νέο είναι το lockdown δραστηριοτήτων που επιβάλλει η Δανία για ένα μήνα, με κλειστά σινεμά, εστιατόρια και λοιπούς χώρους διασκέδασης. Η δανέζικη κυβέρνηση επιμένει πως αυτό δεν είναι ένα lockdown όπως τα προηγούμενα, αλλά τα μηνύματα είναι σαφή.

Η Ολλανδική κυβέρνηση έδωσε ειδική άδεια για να λάβει χώρα το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ με φυσική παρουσία τον Ιανουάριο, ενώ παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις στη Γερμανία, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου που θα γίνει το Φεβρουάριο επιμένει για την ώρα πως όλα θα γίνουν κανονικά.

Την ίδια ώρα στη Μεγάλη Βρετανία, τα γυρίσματα του «The Crown» σταμάτησαν επειγόντως λόγω ανόδου των κρουσμάτων στη χώρα, ενώ και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Λος Άντζελες η προγραμματισμένη πρεμιέρα του φιλμ «Cyrano» του Τζο Ράιτ ακυρώθηκε εξαιτίας της ανησυχίας λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις