Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Άρτος αγάπης» για 2.000 ανθρώπους- Η αλληλεγγύη των Πατρινών και η έκκληση του Μητροπολίτη κκ. Χρυσοστόμου μέσω thebest

«Άρτος αγάπης» για 2.000 ανθρώπους-  Η α...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Ειδικά αυτές τις ημέρες έχουμε ανάγκη όχι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά περσότερο την πνευματική και ψυχική στήριξη. Η μοναξιά και η ανέχεια φαίνονται περισσότερο τις μεγάλες ημέρες»

Βοήθεια σε άπορους συνανθρώπους τους που την έχουν ανάγκη δίνουν και φέτος εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων οι Πατρινοί.  Μέσω της Εκκλησίας, συγκεντρώνονται τρόφιμα ενώ συνέχεται όπως όλη τη χρονιά το συσσίτιο «Άρτος αγάπης», απλώνοντας το χέρι στον συνάνθρωπο.

«Όταν ελεούμε κάποιον συνάνθρωπό μας, τον βοηθάμε και του προσφέρουμε την αγάπη μας είναι σαν να το κάνουμε στον ίδιο το θεό. Όπως κάθε μέρα,  έτσι και κατά τις ημέρες των γιορτών φροντίζουμε με όσες δυνάμεις έχουμε να στηρίξουμε όσους μας χρειάζονται» λέει στο thebest.gr ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Όπως αναφέρει, «ειδικά αυτές τις ημέρες έχουμε ανάγκη όχι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά περσότερο την πνευματική και ψυχική στήριξη. Η μοναξιά και η ανέχεια φαίνονται περισσότερο τις μεγάλες ημέρες. Η τοπική εκκλησία μας, όλοι εμείς, γιατί όλοι μας είμαστε Εκκλησία, προσφέρουμε καθημερινά και ακόμα περισσότερο αυτές τις ημέρες, την προσευχή μας και την αγάπη μας και μετά όλα τα άλλα υλικά αγαθά που χρειάζονται και μπορούμε να προσφέρουμε κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η τοπική μας Εκκλησία εξαντλείται στο έργο της αγάπης μέσω του «Άρτου της αγάπης», μέσω των υποτροφιών προς τους φοιτητές, μέσω της φοιτητικής και εκκλησιαστικής εστίας, μέσω του ξενώνα φιλοξενίας απόρων ασθενών και συγγενών τους που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου βασιλείου, κοντά στο νοσοκομείο του Ρίου.

Επιπλέον, υπάρχει το «κελάρι της αγάπης» αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες. Κάθε χρόνο κάνουμε τον απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και το χρηματικό ποσό ξεπερνά ίσως και το ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ ως προς τα υλικά αγαθά, είναι πολλά αυτά που έχουν προσφερθεί. Περίπου 2.000 άνθρωποι σιτίζονται από το κεντρικό μας συσσίτιο, τον «Άρτο αγάπης» αλλά και στα ενοριακά συσσίτια. Δεκάδες συνάνθρωποι δέχονται τη βοήθεια της Εκκλησίάς με ένα πιάτο φαγητό το μεσημέρι στο σπίτι. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι είτε για λόγους υγείας είτε για άλλους λόγους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες και είμαι σίγουρος ότι πάλι θα υπάρξουν πολλοί αρωγοί. Έχω παρακαλέσει, αυτές τις ημέρες να συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας που μπορούν να μείνουν εκτός ψυγείου και να φτιάξουμε δέματα αγάπης όπως κάνουμε κάθε χρόνο για να τα προσφέρουμε σε οικογένειες κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις