Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πόσο επηρεάζει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ η εκλογή Ανδρουλάκη – Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Πόσο επηρεάζει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ η εκ...

Τι δείχνουν μετρήσεις

Προβάδισμα της τάξης των 11 και 8 μονάδων αντίστοιχα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες μετρήσεις, αυτή της MRB και της Pro Rata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, στον απόηχο της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Και από τις δύο μετρήσεις καθίσταται σαφές ότι έπειτα από την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζει αξιοσημείωτη άνοδο στα ποσοστά του.

Η δημοσκόπηση της MRB

Συγκεκριμένα στις τάσεις Δεκεμβρίου της MRB, το διάστημα 1 έως 10 του μήνα, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το Κίνημα Αλλαγής 10,5%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 3,9% και το ΜέΡΑ25 3%.

 

Το διάστημα 13-14 Δεκεμβρίου, μετά την εκλογή Ανδρουλάκη δηλαδή, σε τηλεφωνική έρευνα που έγινε η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,7% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 13,5%, το ΚΚΕ με 4,1%, η Ελληνική Λύση με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 2,7% Στο 19,1% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

 

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ καταγράφει 51% έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,9 %. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 9,7 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7,3 %.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 41,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 29,8%, ενώ «κανένας από τους δύο» το 24,4%.

 

Στο ερώτημα για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37,4% ευνοϊκών απόψεων και 45% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30,7% ευνοϊκές γνώμες και 50% όχι ευνοϊκές γνώμες, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30,4% ευνοϊκές γνώμες και μόλις 13,8% όχι ευνοϊκές γνώμες. Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 14,1% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Γιάννης Βαρουφάκης 13,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 13,1%.

Η δημοσκόπηση της ProRata
 

Στη μέτρηση της Porata που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 8 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής ανέρχονται στο 11% από 6,5%.

Στην ερώτηση εάν η εκλογή Ανδρουλάκη αυξάνει τις πιθανότητες ψήφου στο Κίνημα Αλλαγής, οι πολίτες απαντούν σε 63% πως δεν αλλάζει κάτι. Το 20% απαντά πως υπάρχει πιθανότητα να ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ, ενώ το 7% απαντά πως μειώνεται αυτή η πιθανότητα.

 

Το 31% απαντά πως το ΚΙΝΑΛ γίνεται περισσότερο συμπαθητικό μετά την εκλογή Ανδρουλάκη, το 15% απαντά πως είναι το ίδιο συμπαθητικό, ενώ το 33% απαντά πως το Κίνημα Αλλαγής παραμένει το ίδιο αντιπαθητικό.

 

 

Στο 34% ανέρχεται η ικανοποίηση από το έργο της κυβέρνησης. Αντίστοιχα το 19% δηλώνει ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό ίδιο με αυτό που συγκεντρώνει το ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ βλέπει μια αύξηση της τάξης των 8 μονάδων στο βαθμό ικανοποίησης σε σχέση με την έρευνα του Οκτωβρίου.

 

Ως προς τα προβλήματα της χώρας, οι πολίτες ιεραρχούν ως σημαντικότερο την πανδημία σε 53%. Ακολουθεί η ακρίβεια με 27%, οι χαμηλοί μισθοί με 27%, η διαφθορά με 23%, τα εθνικά θέματα με 21%, η εγκληματικότητα με 18%, η υγεία με 18%, η παιδεία με 16%, το προσφυγικό με 15%, η ανάπτυξη με 15%, τα ατομικά δικαιώματα με 14%, η ανεργία με 14% και η λειτουργία του δημοσίου με 10%. Από 7% συγκεντρώνουν το περιβάλλον, η φορολογία και οι συντάξεις. Το 6% θεωρεί προβληματική την κοινωνική πρόνοια και το 4% εκτιμά πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στη χώρα.

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις