Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Τα ερωτικά του ’21 κόντρα στη θεομηνία του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου

Τα ερωτικά του ’21 κόντρα στη θεομηνία τ...

Στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, στις 19:00, στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, παρουσιάστηκαν με επιτυχία τα ερωτικά του ’21, ο τρίτος τόμος του συγγραφέα του 1821, Κυριάκου Δ. Σκιαθᾶ. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, ταξίδεψαν στα ηρωϊκά χρόνια της Επανάστασης μέσα από τις ομιλίες των εισηγητών της παρουσίασης.

Η φιλόλογος και Dr. Κοινωνιολογίας Μίνα Πετροπούλου με την εμπεριστατωμένη και περίτεχνα δομημένη ομιλία της ανέδειξε το έργο του συγγραφέα και σημείωσε ότι «μέσα από τη γραφή του κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον μεταφέρει άμεσα στις συνθήκες ζωής της εποχής, χωρίς να επενδύει στην κλειδαρότρυπα της Ιστορίας».

Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος και έγκριτος ιστορικός Θάνος Βερέμης με την ομιλία του, που είχε χαρακτήρα αφήγησης, καθήλωσε τους ακροατές. Επισήμανε τη σημασία των ερωτικών του ’21 του Κυριάκου Σκιαθᾶ στην ιστοριογραφία της Επανάστασης. Μέσα από τα λεγόμενά του πρόκρινε ιστορικές πηγές για την καλύτερη αφομοίωση της ιστορίας της συγκεκριμένης εποχής. Την εκδήλωση συντόνισε αριστοτεχνικά η Πηνελόπη Καράγιωργα ενώ η φλαουτίστα Μαρία Μεσσάρη με τα μουσικά αποσπάσματα που επέλεξε, συγκίνησε το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture