Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυσεύρετα τα μεγάλα διαμερίσματα στην Πάτρα - Πού παρουσιάζεται μεγαλύτερη ζήτηση από την προσφορά

Δυσεύρετα τα μεγάλα διαμερίσματα στην Πά...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Στην μετά lockdown εποχή

Αύξηση στις τιμές των ακινήτων παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Πάτρα καθώς σύμφωνα με όσα λένε οι άνθρωποι της αγοράς και του real estate η ζήτηση είναι πλέον μεγαλύτερη από την προσφορά, με αποτέλεσμα να  καταγράφεται ακόμη και το φαινόμενο της  μικρής διαθεσιμότητας ακινήτων προς μίσθωση στα μεγάλα τετραγωνικά!

«Στα ενοίκια υπάρχει αυξητική τάση στις τιμές, λόγω μειωμένης προσφοράς και αρκετά μεγάλης ζήτησης, λόγω έλλειψης ακινήτων» αναφέρει στο thebest.gr ο ιδιοκτήτης του κτηματομεσιτικού γραφείου Keller Williams West  στην Αχαΐα Θάνος Δούρος.

Σε ό, τι αφορά, τις αυξημένες τιμές στα διαμερίσματα στην Πάτρα, τόσο στα φοιτητικά διαμερίσματα όσο και στα οικογενειακά, ο κ. Θάνος Δούρος αναφέρει ότι το εύρος τους είναι μεγάλο και  εξηγεί: «Στα διαμερίσματα, φέτος, την φοιτητική περίοδο, δηλαδή του Σεπτεμβρίου, λόγω της περσινής χαμένης χρονιάς, υπήρξε παρατεταμένη ζήτηση στο κέντρο της Πάτρας με τις τιμές να παραμένουν ψηλά και ίσως με αυξητική τάση σε σχέση με το 2019. Το ίδιο συμβαίνει και με τις γύρω περιοχές όπως Αγία Σοφία, Άγιο Αλέξιος… Οι τιμές στα μεγάλα δυάρια 50 - 55τ.μ. στα ανακαινισμένα, φτάνουν πολύ υψηλά ακόμα και στα 500 ευρώ, στο κέντρο της Πάτρας. Υπάρχουν και τα μη ανακαινισμένα διαμερίσματα αλλά και τα μικρότερα όπως οι γκαρσονιέρες τα εκτός κέντρου που είναι πιο οικονομικά και ξεκινούν από 180-200 ευρώ».

 

 

Τι συμβαίνει με τα μεγαλύτερα σε τετραγωνικά διαμερίσματα; Ο κ. Δούρος, μας δίνει την εικόνα: «Στα μεγαλύτερα διαμερίσματα δηλαδή σε 3αρια και 4αρια υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην αγορά και γι’αυτό το λόγο διαπιστώνουμε και εκεί μια αυξητική τάση. Στην καλύτερη περίπτωση, ξεκινούν από 300 -350 ευρώ ανάλογα με την παλαιότητα και μετά οι τιμές δεν έχουν «ταβάνι». Τα 4αρια και 5αρια, τα οικογενειακά διαμερίσματα δηλαδή μπορεί να φτάσουν και 1000 ευρώ. Ποσά που μέχρι πριν τέσσερα χρόνια δεν υπήρχαν».

Αναφορικά με την οικοδομική δραστηριότητα στην Πάτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παραθέτει ο κ. Δούρος, καταγράφεται μεν αύξηση, μικρή δε και μάλιστα παρά την αύξηση των οικοδομικών υλικών. «Στην ανέγερση νέων οικοδομών αλλά και στις αγοραπωλησίες, υπάρχει αύξηση αλλά όχι πολύ μεγάλη. Τα νούμερα μπορεί να μην είναι διψήφια αλλά είναι σταθερά . Μπορούμε να πούμε ότι το πιάσαμε από κει που το αφήσαμε, πριν τα lockdowns, προ covid. Εδώ και περίπου έξι μήνες, υπάρχει ανοδική τάση ενώ η αύξηση στα οικοδομικά υλικά που είναι μεγάλη σε όλες τις πρώτες ύλες, δεν δείχνει να μπορεί να την ανακόψει, προς το παρόν. Αυτό αφορά την κατοικία γιατί στα επαγγελματικά ακίνητα υπάρχει μια σχετική σταθερότητα όπως και στην πώληση γης».

Στις νέες οικοδομές, στην Πάτρα, φαίνεται να υπάρχει αποκέντρωση, καθώς υπάρχουν οικοδομές που «σηκώνονται» στα προάστια της Πάτρας και από τις δυο πλευρές. Όπως επισημαίνει ο κ. Δούρος,  δεν πρόκειται για μεγάλες πολυκατοικίες, αλλά το πολύ για 6-8 διαμερίσματα.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ η Δυτική Ελλάδα γενικότερα καταγράφει αύξηση της τάξης του  41.6% σε ότι αφορά τα νεόδμητα κτίρια με 1249 νεόδμητα το 2021 έναντι 882 το 2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις