Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκλεισαν άλλα τρία περίπτερα στην Πάτρα- Τι αγοράζουν πλέον οι Πατρινοί από τα μικρά υπαίθρια κουβούκλια

Έκλεισαν άλλα τρία περίπτερα στην Πάτρα-...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

O μειωμένος τζίρος

Ο μειωμένος τζίρος των περιπτέρων στην εποχή των lockdown εξακολουθεί να παραμένει ο ίδιος και μετά την άρση των μέτρων. Ο κλάδος παρουσιάζει μία διαρκώς πτωτική πορεία με τα περίπτερα να τείνουν να μετατραπούν σε... είδος υπό εξαφάνιση όχι μόνο την Πάτρα αλλά και Πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στο thebest.gr ο  Πρόεδρος του Σωματείου Περιπτεριούχων Πάτρας Παναγιώτης Ταλαγάνης, τον τελευταίο καιρό έχουν κλείσει ακόμα 3 περίπτερα, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στη συμβολή των οδών Έλληνος Στρατιώτου και Κύπρου και στην πλατεία Αγίου Διονυσίου με βασική αιτία τους χαμηλούς τζίρους που έκαναν το περασμένο διάστημα.

Αναφερόμενος, στην περίοδο covid που διανύουμε ο κ. Ταλαγάνης ξεκαθάρισε, ότι ειδικά τα περίπτερα του κέντρου ουδέποτε είχαν αύξηση στις πωλήσεις σε αντίθεση με αυτά που βρίσκονται εκτός αστικού ιστού –ελάχιστα, πλέον- που είχαν μια μικρή άνθηση.

Τα προϊόντα που στην παρούσα κατάσταση παραμένουν σε σταθερούς τζίρους και αυτό λόγο του αυξημένου αριθμού των φοιτητών στην πόλη, είναι τα αναψυκτικά και τα ζαχαρώδη, ενώ σε ό, αφορά τα καπνικά, μεγάλο μέρος των καταναλωτών έχει στραφεί στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και κατ’ επέκταση στα ανταλλακτικά τους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Περιπτεριούχων, επεσήμανε ότι στις εφημερίδες –προϊόν που ως επί το πλείστον πωλούν τα περίπτερα- υπάρχει μείωση των πωλήσεων της τάξης του 60 με 70% στον Αθηναϊκό Τύπο και ένα 30% στον τοπικό. Οι εφημερίδες που ελαφρώς σώζονται είναι οι Κυριακάτικες ωστόσο δεν «πιάνουν» πια τον αριθμό πωλήσεων των περασμένων χρόνων.

Τέλος, ο κ. Ταλαγάνης μιλώντας για την καθημερινότητα στα περίπτερα, την εποχή covid μας είπε ότι υπάρχουν αρκετά περιστατικά λογομαχιών μεταξύ πελατών, σε ό, τι αφορά την χρήση μάσκας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις