Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι «ψάρια» πιάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης; Τα αντίπαλα στρατόπεδα σχολιάζουν στο thebest.gr

Τι «ψάρια» πιάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης; Τ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Όλα όσα μας είπαν

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι o νέος ηγέτης του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με αυξημένη νομιμοποίηση, αφού κατάφερε στον δεύτερο γύρο να νικήσει με τεράστια διαφορά. Το γεγονός αυτό είναι ικανό να φέρει αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας; Το thebest.gr επικοινώνησε με τα δυο αντίπαλα «στρατόπεδα» και πήρε απαντήσεις…

Μιλώντας στο thebest.gr o πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, σχολίασε την μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι είναι θετική για το πολιτικό σύστημα γενικότερα η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις κάλπες. Σε ό, τι αφορά, την αλλαγή πολιτικού σκηνικού της χώρας, ανέφερε ότι η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη δεν προκαλεί κανένα άγχος στη ΝΔ, ενώ συμπλήρωσε ότι το κόμμα που θα έπρεπε να ανησυχεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων δυο κομμάτων προέρχονται από την ίδια πολιτική δεξαμενή. Τέλος, τόνισε ότι μια σοβαρή αντιπολίτευση είναι προς όφελος όλων.

Από την πλευρά του Συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, ερωτώμενος για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, σχολίασε στο thebest.gr: “Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καθ’ όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ επέλεξε συνειδητά και από θέση αρχής να μην προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση ή σχολιασμό, σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες ενός άλλου κόμματος.

Δεν θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε ως θετικό το γεγονός της συμμετοχής σημαντικού αριθμού πολιτών στην εσωκομματική διαδικασία ενός προοδευτικού δημοκρατικού κόμματος» και συνέχισε: «Η ολοκλήρωση των πολιτικών διεργασιών, οι πολιτικές επιλογές και αποφάσεις του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ καθώς και του επικείμενου συνεδρίου του είναι αυτές που ουσιαστικά θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία του κόμματός του αλλά και τη στάση του μέσα στο πολιτικό περιβάλλον της χώρας.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα κριθεί στην πράξη και στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στίγμα, δεν έχει πάρει θέση, δεν έχει προσδιορίσει στρατηγική, ιδεολογική τοποθέτηση.

Τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και επιδεινώνουν την καθημερινότητα τους είναι σαφή, όπως σαφή είναι και τα διλήμματα στα οποία πρέπει να πάρει θέση ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εντός και εκτός Βουλής. Εκεί κρίνεται ένας πολιτικός χώρος και όχι στα συνθήματα και τις αοριστίες».

Τέλος ο κ. Σιδηρόπουλος, τόνισε: «Στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα θέσει το διακύβευμα να τελειώνουμε με την πολιτική Μητσοτάκη και από την πλευρά μας, λέμε ότι για να συμβεί αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό μέτωπο και όποιος τοποθετείται σε αυτήν την πλευρά μπορεί πράγματι να θεωρηθεί προοδευτικός.

Τα τελευταία χρόνια ειδικότερα λόγω των πολλαπλών και απανωτών κρίσεων στις οποίες έχει περιέλθει η χώρα (οικονομική, κοινωνική, υγειονομική) το πολιτικό σύστημα της βρίσκεται σε μια διαρκή εξέλιξη που κατά τη γνώμη μου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτέλεσε και αποτελεί σημαντικό συστατικό αυτής της εξέλιξης του πολιτικού συστήματος και ήταν και παραμένει εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης απέναντι στη νεοφιλελεύθερη Δεξιά. Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη προσπάθεια θα συμπορευτούν και άλλες δημοκρατικές, προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις