Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναφορά από Μάρκου και Αναγνωστοπούλου: Να κηρυχθεί ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ότι επλήγη από θεομηνία

Αναφορά από Μάρκου και Αναγνωστοπούλου: ...

Σε συνέχεια των επιστολών του Δημάρχου Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά, ζητείται να αναληφθεί από την κυβέρνηση, νομοθετική πρωτοβουλία με δέσμη μέτρων που θα έχουν την μορφή προγράμματος αποκατάστασης

Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου κατέθεσαν κοινοβουλευτική αναφορά στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών για το θέμα των πρόσφατων σοβαρών πλημμυρών και την Επιστολή του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας όσον αφορά στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα στην αναφορά με αποδέκτες τους  Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών που κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου με επίκεντρο τις επιστολές του Δημάρχου Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά, ζητείται να κηρυχθεί ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ως θεομηνιόπληκτος, αλλά και να αναληφθεί από την κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία με δέσμη μέτρων που θα έχουν την μορφή προγράμματος αποκατάστασης και θα καλύπτουν το σύνολο των ζημιών που έχουν υποστεί οι πληγέντες.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ημερών έχει πληγεί δύο φορές από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Μετά από το πέρασμα των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων και τις πολυήμερες και έντονες βροχοπτώσεις ο κάμπος της Δυτικής Αχαΐας έχει πλημμυρίσει. Οι δενδροκαλλιέργειες της ελιάς και των εσπεριδοειδών, οι πατάτες, τα κηπευτικά, οι φράουλες και οι λοιπές θερμοκηπιακές καλλιέργειες έχουν πλημμυρίσει. Τα νερά έχουν μπει μέσα σε στάβλους και αποθήκες, μηχανήματα και πάσης φύσεως εξοπλισμός έχουν καταστραφεί και κάποιοι κτηνοτρόφοι έχασαν τα ζώα τους. Επίσης σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις, ενώ μεγάλες καταστροφές υπέστησαν και οι υποδομές του Δήμου.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ζητούν από το:

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να υπάρξει ειδική μέριμνα από στους αγρότες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ώστε να αποζημιωθούν όλοι για τις ζημιές που έχουν υποστεί, σε παραγωγή και πάγιο εξοπλισμό, είτε είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, είτε όχι. Επίσης ζητούν να δοθεί η εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αξιολόγησης των καταστροφών από τον ΕΛΓΑ, ώστε το δυνατό συντομότερο να αποκατασταθούν οικονομικά οι οικογένειες, που έχουν προβεί ήδη στα έξοδα της καλλιέργειας και η κακοκαιρία τους στέρησε τόσο βάναυσα το εισόδημά τους.

Υπουργείο Εσωτερικών να υπάρξει μέριμνα για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες που έχουν προκύψει.

Η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να στηρίξουν τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και όλες τις πληγείσες περιοχές όχι μόνο με αποζημιώσεις, οι οποίες πρέπει να δοθούν άμεσα, αλλά με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων έκτακτης ενίσχυσης, που θα ανακουφίσουν το σύνολο των πληγέντων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις