Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 30ου Νηπιαγωγείου Πατρών ζητά να επαναλειτουργήσει το Ολοήμερο Τμήμα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 30ου...

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας προχώρησε στην διακοπή του Ολοήμερου Τμήματος στο 30ο Νηπιαγωγείο επειδή δεν φοιτούν 14 παιδιά με βάση τον Νόμο, αλλά 11

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας προχώρησε στην διακοπή του Ολοήμερου Τμήματος στο 30ο Νηπιαγωγείο Πατρών, επειδή δεν φοιτούν 14 παιδιά με βάση τον Νόμο, αλλά 11! Η Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου ενημερώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου ότι την Τρίτη 23 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο!

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 25ου Δημοτικού σχολείου & του 30ου Νηπιαγωγείου Πατρών υπογραμμίζοντας πως «ο Νόμος, όμως, δεν προβλέπει τους λόγους που μπορεί μια οικογένεια να διακόψει το παιδί της από το Ολοήμερο, όπως επίσης δεν ενδιαφέρεται για το τί θα κάνουν οι οικογένειες με τα παιδιά τους, όταν τους ζητάνε μέσα σε μισή μέρα να βρουν λύση!

Το Ολοήμερο Τμήμα καλύπτει ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών. Δεν μπορεί να κρίνεται η λειτουργία του από τον αριθμό των παιδιών σε κάθε σχολείο.

Η διακοπή του Ολοήμερου σημαίνει μεταφορά αυτών των παιδιών σε άλλα σχολεία και την συγχώνευση των υπολοίπων τμημάτων. Δηλαδή σε συνθήκες πανδημίας, θα στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες 25 παιδιά και πάνω!

Εκτός από την υγιεινή και την ασφάλεια, αυτό βέβαια επιφέρει ζήτημα και για την ίδια την παιδαγωγική πράξη, αν θα μπορεί με τόσα παιδιά να γίνεται με τους απαραίτητους όρους της παιδαγωγικής.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στις 29 Νοεμβρίου και ομόφωνα απαιτεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας να επαναλειτουργήσει το Ολοήμερο Τμήμα του 30ου Νηπιαγωγείου».

Το 30ο Νηπιαγωγείο βρίσκεται στην οδό Μαραγκοπούλου 30, στα Σύνορα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις