Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ντέρμπι για τρεις η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ντέρμπι για τρεις η μάχη ...

Στο 46% η δυνητική επιρροή του κόμματος- Τι δείχνουν τα σενάρια του β' γύρου

Μια μεγάλη μάχη που είναι σε εξέλιξη και θα κριθεί στο νήμα για 3 από τους υποψήφιους, διαφαίνεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega που αφορά στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ. Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν με μεγαλύτερες αξιώσεις την ηγεσία του κόμματος και τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Η έρευνα φτιάχνει 3 γκρουπ. Το ένα με τα όρια εκλογικής επιρροής (46%), ένα με όσους δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ (9,6%) και όσους δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ ή είναι αναποφάσιστοι που θα πάνε σίγουρα ή πιθανότατα να ψηφίσουν.

Στην παράσταση νίκης ο Ανδρέας Λοβέρδος σαρώνει και στα τρία υποσύνολα. 

Συγκεκριμένα, στο 46% ο Λοβέρδος προηγείται με 46%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 29% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13%. Στο 9,6% επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος βγαίνει νικητής με 40%, ο Γ. Παπανδρέου δεύτερος με 32% και ο Ν. Ανδρουλάκης με 16%.

Στο 7,4% ο Λοβέρδος παίρνει ποσοστό 42%, ο Παπανδρέου 30% και ο Αδρουλάκης 18%.

Στις δημοτικότητες των υποψηφίων, στο 46% ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 66%, ακολουθεί ο Λοβέρδος με 58%, ο Γερουλάνος με 42%.

Στο 9,6% ο Ανδρουλάκης προηγείται με 75%, ακολουθεί ο Λοβέρδος με 55 και ο Γερουλάνος με 53%. Στο 7,4% ο Ανδρουλάκης παίρνει ποσοστό 77%, ο Λοβέρδος 60%, ο Χρηστίδης έρχεται τρίτος με 54%.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι προτιμήσεις των πολιτών στους υποψήφιους, ανάλογα με την πολιτική αυτοτοποθέτησή τους. 

Βλέπουμε ότι στο 46%, το όριο εκλογικής επιρροής του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνει ποσοστό 37%. 25% είναι αριστεροί, 21% κεντροαριστεροί, 37% κεντρώοι, 54% κεντροδεξιοί, 77% δεξιοί, 25% τίποτε. Δηλαδή ο πρώην υπουργός ποντάρει πολύ σε όσους θα πάνε να ψηφίσουν και αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι, κεντροδεξιοί και κυρίως δεξιοί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο σύνολο παίρνει ποσοστό 27%. Αριστεροί δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν σε ποσοστό 30%, κεντροαριστεροί σε ποσοστό 39%, κεντρώοι το 27%, κεντροδεξιοί το 23% και μόλις 10% δεξιοί. Δηλαδή ο ευρωβουλευτής έχει μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων στον αριστερό – κεντροαριστερό χώρο, απ’ ότι στον δεξιό. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο σύνολο παίρνει 12%. Το 35% δηλώνουν αριστεροί, το 13% κεντροαριστεροί, το 10% κεντρώοι, το 8% κεντροδεξιοί και μόλις το 1% δεξιοί. Αρα απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους αριστερούς και ποντάρει σε όσους από αυτούς θα πάνε να ψηφίσουν στις 5 Δεκεμβρίου.

 

Σενάρια Β’ γύρου

Στη δεξαμενή του 46% αν το δίδυμο στο β΄ γύρο είναι Ανδρουλάκης – Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει ποσοστό 70% και ο δεύτερος 20%. Αν είναι Λοβέρδος – Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει ποσοστό 63% και ο δεύτερος 26% και αν είναι Ανδρουλάκης – Λοβέρδος τότε έχουμε ντέρμπι με 48% για τον πρώτο και 44% για τον δεύτερο. 

Με βάση το 9,6% στην πρόθεση ψήφου για ΚΙΝΑΛ, στο δίδυμο Ανδρουλάκης – Παπανδρέου ο πρώτος νικά άνετα με 64% έναντι 29%. Στο δίδυμο Ανδρουλάκης Λοβέρδος ο πρώτος παίρνει ποσοστό 61% και ο δεύτερος 33% και στο δίδυμο Λοβέρδος – Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει 54% και ο δεύτερος 35%.

Με βάση το 7,4%, στο δίδυμο Ανδρουλάκης – Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει 61% και ο δεύτερος 32%. Στο δίδυμο Ανδρουλάκης – Λοβέρδος ο πρώτος νικά με 59% και ο δεύτερος με 35% και στο δίδυμο Λοβέρδος – Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει 55% και ο δεύτερος 36%.

Από τα στοιχεία φαίνεται ξεκάθαρα ότι όσοι περισσότεροι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν και είναι προφανώς από άλλα κόμματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί. Στον στενό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ σημαντικό προβάδισμα έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Πηγή: in.gr / Metron Analysis

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις