Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινούν θεραπείες για τον κορωνοϊό, με μονοκλωνικά στο Ρίο - Έφτασαν 70 φάρμακα

Ξεκινούν θεραπείες για τον κορωνοϊό, με ...

Στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Πάτρας και Ιωαννίνων διατίθενται από σήμερα σε πρώτη φάση 90 σκευάσματα

Ξεκινά η χορήγηση μονοκλωνικών σκευασμάτων στα νοσοκομεία της χώρας ανάμεσά τους και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών μετά τη διάθεση 70 φαρμάκων από το υπουργείο υγείας.

Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια η χορήγηση θα ξεκινήσει από τα δύο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Πατρών και Ιωαννίνων . Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, στην παρούσα φάση, θα διατεθούν 20 σκευάσματα.

Πρόκειται για μέρος από την πρώτη παρτίδα των 2.000 σκευασμάτων έχει ήδη παραλάβει η χώρα μας και τα οποία μπορούν να αποτρέψουν τη σοβαρή λοίμωξη covid-19 σε ασθενείς που νοσηλεύονται.
Σήμερα, θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι θεράποντες ιατροί θα υποβάλλουν τα αιτήματα προς την αρμόδια επιτροπή ειδικών.

Τα φάρμακα αυτά αφορούν ασθενείς κορωνοϊού με στόχο την αποτροπή της επιδείνωσης της κατάστασής τους. Η χορήγηση της θεραπείας θα πραγματοποιείται βάσει των κριτηρίων που έχουν προσδιοριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για θεραπεία εγχυόμενη που δίδεται άπαξ μέσα στα πρώτα δύο 24ωρα από την εργαστηριακή επιβεβαίωση της λοίμωξης (θετικό PCR τεστ), καθώς από τις κλινικές μελέτες έχει επιδείξει 70% αποτελεσματικότητα στη μείωση του ιικού φορτίου και την επιτάχυνση της ανάρρωσης.
Όλο το πλαίσιο χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων και του τρόπου λειτουργίας της αρμόδιας γνωμοδοτικής επιτροπής θα καθορίζεται σε ειδική υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Ακινόσογλου: «Σε σχέση με τον αριθμό κρουσμάτων, δεν είναι τόσες πολλές οι νοσηλείες»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις