Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τον Απρίλιο η δίκη της Πατρινής με τα 53 ζώα- Γιατί παραμείνουν σπίτι της

Τον Απρίλιο η δίκη της Πατρινής με τα 53...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αναζητούνται οικογένειες για φιλοξενίες και υιοθεσίες

Στις 11 Απρίλιου θα συζητηθεί στο δικαστήριο η υπόθεση της γυναίκας που έχει στο σπίτι της 53 ζώα. Η γυναίκα συνελήφθη, πριν λίγες μέρες, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και σύμφωνα με την αστυνομία  στερούνταν περιπάτου και ασκήσεως σε εξωτερικό χώρο.

Επιπλέον, δυο από τα σκυλιά είχαν γεννήσει χωρίς να έχει ληφθεί σχετική άδεια για την αναπαραγωγή, ενώ η γυναίκα δεν είχε προβεί στον προβλεπόμενο ετήσιο εμβολιασμό των σκυλιών. Παράλληλα, στα εννέα από τα σκυλιά δεν αντιστοιχούσε ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης, που ήταν επικολλημένος στα βιβλιάρια υγείας. Στη γυναίκα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 76.600 ευρώ.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr η συνήγορος υπεράσπισης Χριστίνα Λαμπροπούλου, «της έχει επιβληθεί ένα πρόστιμο υπέρογκο και δυσανάλογο. Από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες και ο χώρος ικανός να φιλοξενήσει αυτό τον μεγάλο αριθμό ζώων».

Από την πλευρά της η δικηγόρος Ελένη Αρβανίτη που εκπροσωπεί τη Φιλοζωική Εταιρεία η οποία φροντίζει να γίνει το καλύτερο δυνατό για τα ζωάκια, αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr:

«Η αλήθεια είναι ότι για όλους μας είναι ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Συνδράμαμε ως Φιλοζωική μετά από έκκληση του γ΄ αστυνομικού τμήματος στην καταγραφή των ζώων, να είδαμε πόσα από τα 52 ζώα είναι σημασμένα. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ζώων που χρήζουν βοήθεια γιατί είναι ανεμβολίαστα και δεν έχουν αποπαρασιτωθεί  ποτέ. Κάποια είναι υποσιτισμένα. Υπάρχουν 14 κουτάβια, θηλυκά σκυλιά που έχουν γεννήσει πρόσφατα και είναι σε κατάσταση υποσιτισμού. Υπάρχουν και ετοιμόγεννα σκυλιά αλλά και κάποια σε κατάσταση οίστρου. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως είναι τα πράγματα στο χώρο. Αυτή τη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη μία διαδικασία μέσω της εισαγγελέως προστασίας ζώων για να απομακρυνθούν αρχικά τα ζώα που επείγει να φύγουν.

Αυτή τη στιγμή τα ζώα παραμένουν στο σπίτι. Επειδή πράγματι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, υπήρξε μία αστοχία μέχρι στιγμής στον χειρισμό. Τώρα όμως έχει δρομολογηθεί μέσω της εισαγγελέως η διαδικασία. Με τη βοήθεια κτηνιάτρου βλέπουμε ποια ζώα θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια αναζήτησης οικογενειών από την Φιλοζωική για φιλοξενίες και υιοθεσίες. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ζώων για να τον διαχειριστεί ο Δήμος ή η Φιλοζωική».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις