Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Τελευταία Κυριακή που θα είναι ανοιχτό για το κοινό το ιστορικό καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια

Τελευταία Κυριακή που θα είναι ανοιχτό γ...

Αυτή την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι

Ο χώρος του ιστορικού καταφυγίου κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα,  θα είναι ανοικτός την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν. Η προσεχής Κυριακή είναι και η τελευταία Κυριακή που το καταφύγιο θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Ωστόσο, θα συνεχιστούν οι οργανωμένες  επισκέψεις – ξεναγήσεις από  Συλλόγους - Σωματεία για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, με το πρόγραμμα να εμπλουτίζεται συνεχώς.

Το καταφύγιο της Πάτρας μέσα από την έκθεση αρχειακού και ιστορικού υλικού στο οποίο «αποτυπώνονται» στιγμές από την κήρυξη του πολέμου, τους πρώτους βομβαρδισμούς της Πάτρας, την κατοχή της από τα ναζιστικά στρατεύματα , την αντίσταση και την απελευθέρωση της πόλης καθώς και την εικαστική διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει έργα επτά εικαστικών, μετατράπηκε για μία ακόμα χρονιά σε… «καταφύγιο» μνήμης, γνώσης και αφύπνισης συνειδήσεων,

Τηλέφωνο επικοινωνίας για οργανωμένες  επισκέψεις - ξεναγήσεις σε Συλλόγους - Σωματεία μετά από συνεννόηση 2610-624-088.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture