Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαρίας επισκέφθηκαν το παλιό καταφύγιο

Πάτρα: Εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτε...

Μαζί με τους καθηγητές τους, την Τετάρτη 27/10/2021

Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, παραμονή της εθνικής επετείου του Όχι, το παλαιό καταφύγιο των Υψηλών Αλωνίων, το οποίο εικάζεται ότι κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1930 για να προφυλάξει τον άμαχο πληθυσμό σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και παλαιότερο καταφύγιο της Πάτρας, το οποίο έσωσε αρκετό κόσμο κατά τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών από τους Ιταλούς το 1940, αλλά και στη συνέχεια από τα αεροσκάφη της γερμανικής αεροπορίας.

Στο εσωτερικό του υπάρχει έκθεση με θέμα την εθνική αντίσταση στα πλαίσια του εορτασμού των 77 χρόνων από την απελευθέρωση της Πάτρας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Την ξενάγηση στους εκπαιδευόμενους σε τρεις (3) διαδοχικές ξεναγήσεις έκανε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό, Χριστίνα Κλωνιζάκη, την οποία το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ευχαριστεί θερμά.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις