Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ αύριο Κυριακή με εκπτώσεις και νέα μέτρα

Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ αύ...

Οι τρεις Κυριακές μέχρι το τέλος του χρόνου που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή 7 Νοεμβρίου τα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ με εκπτώσεις και νέα μέτρα.

Για τρεις Κυριακές μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, και συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν από τις 11.00 έως τις 18.00. Όπως έχει οριστεί, οι ημερομηνίες για τις τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους είναι οι εξής:

Στις 7 Νοεμβρίου
Στις 12 Δεκεμβρίου
Στις 19 Δεκεμβρίου
Σημειώνεται πως η Black Friday φέτος θα είναι στις 26 Νοεμβρίου 2021, ενώ τρεις ημέρες μετά έρχεται η Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.

Ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις
Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 1/11 ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις με τους καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε αγορές προϊόντων σε μειωμένες τιμές. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Νοεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Τα νέα μέτρα
Από σήμερα Σάββατο έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα

Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας,
Η πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους,
Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων (πχ. super market), φαρμακεία ή εκκλησίες,
Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.
Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών (εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.
Τα παιδιά έως 18 ετών θα εισέρχονται σε μεικτούς χώρους, όπως τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα καταστήματα εστίασης, τα οποία λειτουργούν για εμβολιασμένους και μη, με self test.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις