Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ουρές έξω από μαγαζιά, ανενημέρωτοι πολίτες και κλιμάκια που «σαρώνουν»- Η πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ουρές έξω από μαγαζιά, ανενημέρωτ...

Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ

"Σαρώνουν" από το πρωί την αγορά της Πάτρας κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.  τα οποία διενεργούν ελέγχους τόσο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και σε εμπορικές επιχειρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από το κέντρο της Πάτρας. Παράλληλα με τους πελάτες ελέγχονται για την ύπαρξη των προβλεπόμενων εγγράφων και οι εργαζόμενοι.

Σε επικοινωνία που είχε το thebest με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστα Ζαφειρόπουλο, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα στην αγορά κυλούν ομαλά, ωστόσο αυτό που επεσήμανε είναι ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν είχαν καταλάβει ότι τα μέτρα ξεκινούσαν από σήμερα αλλά από  τη Δευτέρα και κατέβηκαν στο κέντρο για τα ψώνια τους με αποτέλεσμα να βρεθούν προ  εκπλήξεων.

Με rapid test ή click away οι αγορές για τους ανεμβολίαστους - Όλα όσα αλλάζουν στην καθημερινότητά τους

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που ισχύουν από σήμερα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πλέον υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα.

Είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) σε:

- Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας

- Η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και χώρων διασκέδασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους

- Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων (πχ. σούπερ μάρκετ), φαρμακεία ή εκκλησίες

- Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα, εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.

- Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών (εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας, ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Επίσης, θα γνωστοποιείται το γεγονός ότι συγκεκριμένα καταστήματα δεν τηρούν τα μέτρα (σ.σ. θα μπαίνουν στη λεγόμενη «μαύρη λίστα»).

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις