Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαράλαμπος Γώγος στο thebest: Από τι θα εξαρτηθεί η λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και η υποχρεωτική 3η δόση

Χαράλαμπος Γώγος στο thebest: Από τι θα ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr για την τρίτη δόση του εμβολίου

Ανοιχτό και πολύ πιθανό  είναι το ενδεχόμενο λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού, κατά του κορωνοϊού, μετά τη συμπλήρωση έξι μηνών από τη δεύτερη δόση. Και αυτό γιατί η τρίτη δόση, όπως δείχνουν οι μελέτες είναι απαραίτητη και άρα «μονόδρομος».

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest,gr ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, «το θέμα λήξης ή όχι των πιστοποιητικών είναι σε εκκρεμότητα. Ακόμα έχουμε τα δεδομένα της ανοσοποίησης με τις δύο δόσεις. Φαίνεται από τις μελέτες και τα κλινικά δεδομένα που υπάρχουν, ότι θα χρειαστεί να προχωρήσουμε  στην τρίτη δόση. Έχει αποδειχθεί ότι πρέπει να την κάνουν όσοι εμφανίζουν ανοσοανεπάρκειες και υποκείμενα νοσήματα που προδιαθέτουν σε κακή ανοσολογική απάντηση. Εκεί η τρίτη δόση είναι ουσιαστικά κομμάτι της αρχικής ανοσοποίησης, Η τρίτη δόση ενισχύει την ανοσιακή απάντησή, σε σημαντικό βαθμό».

Όπως ξεκαθαρίζει, «για τους υπόλοιπους φαίνεται ότι μετά από έξι μήνες, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, σημειώνεται ελάττωση του αριθμού των αντισωμάτων και εν γένει της ανοσιακής επάρκειας. Επίσης υπάρχουν κλινικά δεδομένα, ότι οι άνω των 50, επαναμολύνονται ευκολότερα απ΄ότι οι νεότερα. Φαίνεται λοιπόν ότι είναι απαραίτητη μία τρίτη δόση όταν συμπληρωθούν έξι μήνες. Με αυτά τα δεδομένα, και όταν αυτά παγιωθούν, πιθανώς να χρειάζεται εκ νέου πιστοποίηση εμβολιασμού. Ακόμα είναι ανοιχτό 'ομως μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες στον υγιή πληθυσμό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις