Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φώφη Γεννηματά: Τους ένωσε όλους στο τελευταίο «αντίο»- Οι στιγμές που συγκλόνισαν στην κηδεία - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Φώφη Γεννηματά: Τους ένωσε όλους στο τελ...

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ήταν εκεί, για τον ύστατο φόρο τιμής στην αδικοχαμένη σύζυγο, μητέρα και πολιτικό- Ράγισαν καρδιές όταν τα παιδιά της εκφώνησαν επικήδειους

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, θλίψης και οδύνης σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η αξιωματική και η ελάσσων αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αλλά και της ευρύτερης παράταξης και πολύς κόσμος απότισαν από το πρωί της Τετάρτης, 27 Οκτωβρίου, φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Τραγικές φιγούρες, ο σύζυγός της, που είπε το τελευταίο αντίο στην γυναίκα του, τα παιδιά της, που αποχαιρέτησαν για πάντα την μητέρα τους αλλά και η αδελφή της, το κορίτσι με το οποίο μεγάλωσαν μαζί και το είδε να γίνεται μια γυναίκα αξιοθαύμαστη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής στη Μητρόπολη Αθηνών, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά, αλλά όλος ο κόσμος λύγισε, όταν τα τρία παιδιά της, ο Γιώργος, η Κατερίνα και η Αιμιλία, εκφώνησαν συγκινητικούς επικήδειους, αποχαιρετώντας το καθένα, με το δικό του μοναδικά συγκλονιστικό τρόπο, τη μητέρα τους.

Ο κόσμος προσερχόταν στο λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί, ενώ όσο περνούσε η ώρα πύκνωνε, προκειμένου να αποχαιρετήσει την Φώφη Γεννηματά, αφήνοντας ένα λουλούδι.

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, η σορός της μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσιο στον ναό, εν μέσω βαθιάς συγκίνησης και χειροκροτημάτων από τον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ όπλα παρουσίασε τιμητικό άγημα και από τα τρία Όπλα.

Αργότερα, ο Ανδρέας Τσούνης δεν άντεξε τον πόνο όταν το φέρετρο μπήκε στην εκκλησία. Μόλις τοποθετήθηκε στη θέση του, εκείνος έπεσε πάνω του. Το αγκάλιασε. Έκλαψε για τη σύντροφο που έχασε. Για το άλλο μισό του. Για τον άνθρωπό του. Και με μια γροθιά, το χτύπησε, για να ήθελε να χτυπήσει με οργή την ασθένεια που του την πήρε…

Στο ύστατο «αντίο» στην Φώφη Γεννηματά, στην Μητρόπολη Αθηνών, ήταν παρόντες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡα25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Παρούσα και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πραγματικά συγκλόνισε. Έφτασε στην Μητρόπολη υποβασταζόμενη και με πατερίτσα. Ήταν όμως εκεί και καταχειροκροτήθηκε…

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά προσήλθαν μαζί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, δύο πολιτικοί αντίπαλοι. Ο Νίκος Δένδιας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, οι οποίοι επέλεξαν να φτάσουν ο ένας δίπλα με τον άλλο, εκπέμποντας μήνυμα ενότητας, αλληλοσεβασμού και ευγένειας.

Μάλιστα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, αισθάνθηκε ξαφνική αιδιαθεσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις