Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός Αγίου Δημητρίου στην Άνω πόλη

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός Αγίου Δημητρίο...

Στον πανηγυρικό εσπερινό το απόγευμα της Δευτέρας 25/10/2021 θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη τιμά η εκκλησία μας στις 26 Οκτωβρίου και στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού είναι ο ομώνυμος ιερός ναός στην άνω πόλη όπου ήδη με τον χαρμόσυνο ήχο από τις καμπάνες το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η φετινή θρησκευτική πανήγυρη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, απόψε Δευτέρα 25/10/2021 παραμονή της εορτής, στις 18.30 θα τελεστεί ο αρχιερατικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο. Θ' ακολουθήσει στις 10 το βράδυ ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου ενώ ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 26/10/2021 το πρωί στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα μιλήσει και για το βίο του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος είναι ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης.

Στο ναό Αγ. Δημητρίου Πατρών το απόγευμα στις 6 της Τρίτης θα λειτουργήσει στον μεθεόρτιο εσπερινό ο πρεσβύτερος π. Στυλιανός Μασσαράς ενώ ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27/10, εορτή του Αγίου Νέστορος (στο ναό φυλάσσεται εικόνα του) ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Θεοδωράτου.

Να προσθέσουμε πως ο Άγιος Δημήτριος θεωρείται από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις