Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άλεκ Μπάλντουιν: Έτσι σκότωσε κατά λάθος τη 42χρονη στα γυρίσματα της ταινίας - Η προφητική ανάρτηση του ηθοποιού

Άλεκ Μπάλντουιν: Έτσι σκότωσε κατά λάθος...

Θανάσιμος τραυματισμός της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα ταινίας, από πυροβολισμό που προήλθε από όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν

Σοκ έχει προκαλέσει ο θανάσιμος τραυματισμός της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματά της νέας του Netflix, Rust, από πυροβολισμό που προήλθε από όπλο που κρατούσε ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος τραυμάτισε και έναν από τους σκηνοθέτες, τον 48χρονο Τζόελ Σόουζα. Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο σκηνοθέτης είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μια φίλη του ενημέρωσε μέσω των social media ότι την έστειλε μήνυμα ότι πήρε εξητήριο από το νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος της παραγωγής, μίλησε για "δυστύχημα", καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο, Deadline, η οποία επικαλείται μια πηγή στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε, ο Μπάλντουιν μετέβη εκουσίως εκεί, όπου ανακρίθηκε και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε ότι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον κάποιου προσώπου και ότι οι αρχές ανακρίνουν πρόσωπα και ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Το περιοδικό People έγραψε ότι ο Μπάλντουιν έχει μιλήσει για "δυστύχημα" που είχε "αστοχία ενός όπλου με άσφαιρα".

Τραγική ειρωνία, μετά την τραγωδία στο Νέο Μεξικό στα φώτα της επικαιρότητας ήρθε ένα προφητικό σχόλιο που είχε κάνει ο διάσημος ηθοποιός το 2017, με αφορμή το θάνατο ενός νεαρού άνδρα από αστυνομικό έξω από σούπερ μάρκετ. "Αναρωτιέμαι πώς πρέπει να νιώθει κανείς όταν σκοτώνει κάποιον λανθασμένα", είχε σχολιάσει ο Άλεκ Μπάλντουιν.

Μυστήριο τι συνέβη στα γυρίσματα - Σε εξέλιξη η έρευνα
Η εκπυρσοκρότηση συνέβη εν μέσω του γυρίσματος ή της πρόβας μιας σκηνής και είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση "βλήματος" που χτύπησε την Χάτσινς και τον Σόουζα. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν ο ηθοποιός πάτησε εσκεμμένα ή όχι την σκανδάλη, ενώ πολλά σενάρια κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για το πώς μπορεί να προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας ένα όπλο (θεωρητικά) γεμισμένο με άσφαιρα.

Καμία διευκρίνιση δεν έχει δοθεί επίσης σχετικά με το πώς τραυματίστηκαν δύο άτομα όταν ο Μπάλντουιν πυροβόλησε.

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί σε πρώτη φάση είναι πώς ένα όπλο, το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει σφαίρες, τελικά έγινε η αιτία να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστεί ένας ακόμη.

Οι αρχές εξετάζουν αν κάποιος έβαλε μέσα πραγματικές σφαίρες ή αν το μπαρούτι που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εκτόξευσε κάποιου είδους θραύσμα που τραυμάτισε θανάσιμα την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας.

Η τοπική αστυνομία διερευνά το περιστατικό που συνέβη στο ράντσο Μπονάνζα Κρικ στο Νέο Μεξικό, εκεί όπου γυρίζεται το γουέστερν του 19ου αιώνα. Οι τελευταίες ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος κανενός προσώπου. Το περιστατικό συνέβη περίπου στη 1:50 μ.μ. τοπική ώρα, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Νέου Μεξικού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο Σόουζα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Christus St. Vincent χωρίς να γίνει γνωστό πόσο σοβαρά έχει τραυματιστεί. Ωστόσο, η ηθοποιός Φράνσις Φίσερ έγραψε στο Twitter ότι "ο Σόουζα μου έστειλε γραπτό μήνυμα ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο".

Ερωτηθείς να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ο εκπρόσωπος πάντως του ιατρικού αυτού κέντρου, Αρτούρο Ντελγκάδο, απάντησε ότι δεν του επιτρέπεται να δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για ασθενείς.

Ένας εκπρόσωπος της ταινίας Rust δήλωσε: "Όλο το καστ και το συνεργείο έχουν συντετριμμένο από τη σημερινή τραγωδία και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους της Halyna. Διακόψαμε την παραγωγή της ταινίας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και συνεργαζόμαστε πλήρως με την έρευνα της αστυνομίας του Σάντα Φε. Θα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλους όσους συνδέονται με την ταινία καθώς εργαζόμαστε για την επεξεργασία αυτού του απαίσιου συμβάντος".

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter από το Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio Artists, ο Πρόεδρος Fran Drescher ανέφερε ότι είναι "συντετριμμένοι από αυτά τα τραγικά νέα" και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.

"Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν έχουμε ακόμη όλα τα στοιχεία", είπαν οι ηγέτες της SAG-AFTRA, σημειώνοντας ότι η ένωση θα "συνεχίσει να συνεργάζεται με την παραγωγή, τα άλλα συνδικάτα και τις αρχές για να ερευνήσουν αυτό το περιστατικό και να κατανοήσουν πώς να αποτρέψει να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο".

Κατέρρευσε ο ηθοποιός μετά το τραγικό δυστύχημα
Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες που ο Άλεκ Μπάλντουιν καταρρέει στη μέση του δρόμου, αφού έχει πυροβολήσει και σκοτώσει κατά λάθος την 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς.

Ο 63χρονος ηθοποιός είναι "συντετριμμένος" και έκλαιγε καθώς μιλούσε χθες στο τηλέφωνο έξω από το γραφείο του σερίφη στη Σάντα Φε.

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς του Μπράντον Λι που σκοτώθηκε με πανομοιότυπο τρόπο
Οι συγγενείς του αείμνηστου ηθοποιού Μπράντον Λι, γιου του Μπρους Λι, με ανάρτησή του στο Twitter σχολιάζουν την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίαςτου Άλεκ Μπάλντουιν.

Το φρικτό ατύχημα που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας στο Νέο Μεξικό έρχεται 28 χρόνια αφότου ο Μπράντον σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας The Crow σε τρομερά παρόμοιες συνθήκες.

Ένα tweet από έναν λογαριασμό που διευθύνει η αδερφή του Μπράντον Λι Σάρον, γράφει: "Οι καρδιές μας πάνε με την οικογένεια της Halyna Hutchins και τον Joel Souza και όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό στο Rust. Κανείς δεν πρέπει να σκοτώνεται με όπλο σε ένα πλατό ταινίας. Τέλος'.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις