Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Αυξημένα τα κρούσματα και οι νοσηλείες- Υπό εξέταση συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Κορωνοϊός: Αυξημένα τα κρούσματα και οι ...

Πώς εξελίσσεται η πανδημία στη χώρα

Με τον αριθμό των νέων διαγνώσεων της COVID-19 να έχει ξεπεράσει και χθες, και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τις 3.000, και την πίεση στο ΕΣΥ αναφορικά με τις νοσηλείες ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό να παρουσιάζει μια μικρή αύξηση, εξελίσσεται η επιδημία στη χώρα μας. Χθες ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας 3.279 νέα κρούσματα της νόσου –σε σύνολο 204.943 εργαστηριακών τεστ–, εκ των οποίων 659 στην Αττική, 523 στη Θεσσαλονίκη, 194 στη Λάρισα, 157 στη Μαγνησία και 133 στην Ημαθία.

 Παιδιά το 26%

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 26% των περιστατικών που εντοπίστηκαν στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα αφορά παιδιά και εφήβους 4 έως 18 ετών. Χθες δηλώθηκαν επιπλέον 38 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351. Σταδιακή αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των νέων νοσηλειών ασθενών με COVID-19, με την ψαλίδα των εισαγωγών στα νοσοκομεία έναντι των εξιτηρίων που εκδίδονται να μεγαλώνει. Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη εβδομάδα οι εισαγωγές ασθενών ήταν 1.427 έναντι 1.014 εξιτηρίων λόγω ίασης.

Την πρόθεση το ΕΣΥ να μην ξαναγίνει μονοθεματικό –όπως ήταν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πανδημικών κυμάτων– εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πίεση στη Βόρεια Ελλάδα

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για τη νοσηλεία περιστατικών COVID-19, κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί. Οπως ανέφερε, «το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπάρχει για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα της επιλογής να εμβολιαστούν ή όχι. Αλλά θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι σε αυτόν τον κόσμο. Οι δυνάμεις του ΕΣΥ είναι πεπερασμένες. Δεν θέλουμε να κάνουμε ό,τι έγινε υποχρεωτικά την περίοδο που δεν υπήρχε το εμβόλιο, που το ΕΣΥ περιόρισε όλες τις δραστηριότητές του για να περιθάλψει ασθενείς COVID. Θέλουμε την ίδια πρόσβαση που έχει ένας ασθενής με COVID στο ΕΣΥ, να έχει κι ένας που πάσχει από καρδιά ή έχει πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο. Διατηρούμε 50% κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό και 50% κλίνες για non COVID περιστατικά. Υπάρχει πίεση στο σύστημα στη Βόρεια Ελλάδα, εξετάζουμε και το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμη και με τον ιδιωτικό τομέα ακόμη και για περιστατικά COVID, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει. Οπότε να μη χρειαστεί το ΕΣΥ να γίνει μονοθεματικό».

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο να υπάρξουν συστάσεις για πιο σκληρή τήρηση μέτρων προστασίας, ο υπουργός σημείωσε: «Περιμένουμε να υπάρξει νέο κύμα. Δεν είπε κανείς ότι ο κορωνοϊός έχει τελειώσει. Η επιθυμία μας είναι ξεκάθαρη ότι δεν κλείνουμε την κοινωνία». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση ακούν τις εισηγήσεις των ειδικών. «Εάν φτάσουμε σε ένα σημείο να μας εισηγηθούν διαφορετικά πράγματα από τη φιλοσοφία που ακολουθούμε, προφανώς τότε θα τα συζητήσουμε», είπε.

Πηγή:kathimerini 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις