Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεργασία σχολείων της Α/βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας με την Κοινωφελή – Καρναβάλι Πάτρας

Συνεργασία σχολείων της Α/βαθμιας και Β/...

Με στόχο τον συντονισμό και προώθηση δράσεων που θα υλοποιηθούν σε οργανωμένα καλλιτεχνικά εργαστήρια στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε μεταξύ της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού Αχαΐας. Οι υπεύθυνοι/ ες των σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκ/σης, οι κυρίες Αντωνακοπούλου Ελένη (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) και Μαντζουράτου Βασιλική (Πολιτιστικά θέματα) και της Β/θμιας Εκ/σης, η κ. Παπαϊωάννου Ιωάννα (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ) και ο κ. Γιάννης Βλάχος (Πολιτιστικά θέματα) συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις στα γραφεία της ΚΕΔΗΠ με την πρόεδρο Ήρα Κουρή, τη διευθύντρια Σοφία Χρυσοπούλου και το μέλος του ΔΣ Γιώργο Μαγιάκη.

Αποφασίστηκε όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο συντονισμός και η προώθηση δράσεων που θα υλοποιηθούν στα οργανωμένα εργαστήρια στα Παλαιά Σφαγεία, στην Ακτή Δυμαίων. 

Σχολεία απ’ όλο το νομό θα συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια – σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί και θα γίνουν στα δημιουργικά εργαστήρια (ΝΚ1 και ΝΚ2) των Παλαιών Σφαγείων. Οι  μαθητές θα κληθούν να αναπτύξουν δεξιότητες, να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, να διασκεδάσουν δημιουργώντας καρναβαλικές δημιουργίες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω εργαστήρια:

1.            Σχεδιασμός - κατασκευή και διακόσμηση μάσκας και καπέλου

2.            Κατασκευή αποκριάτικου κοστουμιού

3.            Σχεδιασμός κόμικς και καρικατούρας

4.            Θεατρικά εργαστήρια.

Τέλος τονίζεται ότι αυτή η συνεργασία με την Α/θμια και την Β/θμια Εκπαίδευση θα είναι η αρχή μιας σειράς δραστηριοτήτων που έχουν στόχευση την δημιουργική συλλογική δράση, τη συζήτηση και τον προβληματισμό για το πώς θα συνδεθεί ουσιαστικά το Καρναβάλι με την κοινωνία των παιδιών ώστε να εξασφαλιστεί η μετέπειτα συμμετοχή τους σ’ αυτό, με δράσεις που  θα χαρακτηρίζονται από αληθινή προσωπική έκφραση, φρεσκάδα, καθαρότητα, ήθος και κυρίως, καρναβαλική έμπνευση και δημιουργία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις