Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη του Νίκου Νικολόπουλου στην Ξερόλακκα

Επίσκεψη του Νίκου Νικολόπουλου στην Ξερόλακκα

Με αφορμή την ασφυκτική κατάσταση που  διαμορφώνεται στην πόλη της Πάτρας με τα απορρίμματα,επισκέφτηκε τους κατοίκους του αρκτικού διαμερίσματος  οι οποίοι είχαν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας. Αφού άκουσε και συνομίλησε μαζί τους  ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:
«Εδώ και  πολύ καιρό καλώ την δημοτική Αρχή να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση   ρεαλιστικής διαχείρισης των απορριμμάτων -την οποία ομόφωνα οι Βουλευτές δηλώσαμε ότι θα στηρίξουμε- δρώντας με αποφασιστικότητα ως η υπεύθυνη Αρχή του μητροπολιτικού κέντρου της Αχαίας, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους άλλους δήμους της περιοχής.
Εδώ και πολύ καιρό, ζητάω από τον Περιφερειάρχη  κ. Απόστολο Κατσιφάρα,  να βγει από  το καβούκι του, να εγκαταλείψει την  αφωνία του και να πάρει θέση στο  πρόβλημα των απορριμμάτων, λειτουργώντας  ως ο άνθρωπος που υπεύθυνα μπορεί να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα.
Εδώ και πολύ καιρό τονίζω πως το μόνο που έχει η Αχαΐα μέχρι σήμερα, είναι  τα 60 εκατομμύρια που η κυβέρνηση  της Ν.Δ. δέσμευσε για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και καμία  άλλη βοήθεια από το κράτος και την σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα όλων όσων επί πολύ καιρό λέω και ποτέ δεν έγιναν, είναι η Πάτρα να πνίγεται και πάλι από τα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα είναι, οι πολίτες να πληρώνουν το μάρμαρο της κάθε πολιτικής και αυτοδιοικητικής ανικανότητας και αβουλίας. Έστω κι έτσι όμως, εμείς που γεννηθήκαμε, ζούμε και πονάμε αυτή την πόλη, δεν θα την παραδώσουμε σε κανέναν άβουλο, άφωνο και… άφαντο! Εμείς θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους αυτά που δικαιούται. Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που δεν υπακούν σε πολιτικάντικες λογικές, αλλά σταθερά και πεισματικά στέκονται στο πλευρό της πόλης και μόνον αυτής!».

Με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην πόλη της Πάτρας με τα απορρίμματα,επισκέφτηκε τους κατοίκους του αρκτικού διαμερίσματος οι οποίοι είχαν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας. Αφού άκουσε και συνομίλησε μαζί τους ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:

«Εδώ και πολύ καιρό καλώ την δημοτική Αρχή να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση ρεαλιστικής διαχείρισης των απορριμμάτων -την όποία ομόφωνα οι Βουλευτές δηλώσαμε ότι θα στηρίξουμε- δρώντας με αποφασιστικότητα ως η υπεύθυνη Αρχή του μητροπολιτικού κέντρου της Αχαίας, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους άλλους δήμους της περιοχής.

Εδώ και πολύ καιρό, ζητάω από τον Περιφερειάρχη  κ. Απόστολο Κατσιφάρα,  να βγει από  το καβούκι του, να εγκαταλείψει την  αφωνία του και να πάρει θέση στο  πρόβλημα των απορριμμάτων, λειτουργώντας  ως ο άνθρωπος που υπεύθυνα μπορεί να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα.

Εδώ και πολύ καιρό τονίζω πως το μόνο που έχει η Αχαΐα μέχρι σήμερα, είναι  τα 60 εκατομμύρια που η κυβέρνηση  της Ν.Δ. δέσμευσε για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και καμία άλλη βοήθεια από το κράτος και την σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα όλων όσων επί πολύ καιρό λέω και ποτέ δεν έγιναν, είναι η Πάτρα να πνίγεται και πάλι από τα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα είναι, οι πολίτες να πληρώνουν το μάρμαρο της κάθε πολιτικής και αυτοδιοικητικής ανικανότητας και αβουλίας. Έστω κι έτσι όμως, εμείς που γεννηθήκαμε, ζούμε και πονάμε αυτή την πόλη, δεν θα την παραδώσουμε σε κανέναν άβουλο, άφωνο και… άφαντο! Εμείς θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους αυτά που δικαιούται. Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που δεν υπακούν σε πολιτικάντικες λογικές, αλλά σταθερά και πεισματικά στέκονται στο πλευρό της πόλης και μόνον αυτής!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις