Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πώς να κάνετε μια μετακόμιση με σχέδιο

Πώς να κάνετε μια μετακόμιση με σχέδιο

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις μεγαλύτερες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να σας εξοικονομήσουμε χρόνο ή χρήμα και να σας προσφέρουμε μερικές λύσεις που ίσως δεν είχατε σκεφτεί κατά τη συσκευασία και τη μετακόμιση.

Πώς να κάνετε μια μετακόμιση με σχέδιο

Ενημερώστε όποιον χρειάζεται να γνωρίζει την αλλαγή διεύθυνσής σας δύο εβδομάδες πριν από τη μετακόμιση.

Συσκευάστε μια μικρή τσάντα για κάθε μέλος της οικογένειας με μερικές αλλαγές ρούχων, πιτζάμες, προϊόντα περιποίησης και άλλα απαραίτητα. Το να έχετε ό, τι χρειάζεστε για μια νύχτα ή δύο σε εύκολα προσβάσιμο σημείο θα είναι ένα όφελος όταν είστε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια των ημερών μετακόμισης.

Κάντε ένα σχέδιο για να παρακολουθείτε τα έξοδά σας για αναφορά αργότερα. Μερικές εβδομάδες πριν από τη μετακόμισή σας, ξεκινήστε να καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα και σκεφτείτε να δωρίσετε εκείνα που δεν έχουν ανοιχτεί.

Καλέστε τις εταιρείες κοινής ωφέλειας για να προγραμματίσετε απενεργοποίηση στο τρέχον σπίτι σας και για την εκκίνηση στο νέο. Θα νιώσετε καλά που το χειριστήκατε εκ των προτέρων και δεν θα χρειαστεί να το κάνετε με βιασύνη αργότερα.

Κάντε μια λίστα με σημαντικά έγγραφα που θέλετε να πάρετε μαζί σας για εύκολη διαχείριση και εύρεση και ξεκινήστε τη σύνταξή τους.

Μειώστε και ανακυκλώστε

Είτε ρούχα, διακόσμηση, έπιπλα, εργαλεία ή είδη σπιτιού, αν δεν είναι χρήσιμα ή αξιόλογα, αν δεν ταιριάζουν ή δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, σκεφτείτε να τα δώσετε!

Πουλήστε

Εάν έχετε το χρόνο και θέλετε να κερδίσετε χρήματα, σκεφτείτε να πουλήσετε μερικά από τα πράγματα που δεν θέλετε πια. Προσοχή με τα ηλεκτρονικά. Αντί να πετάξετε παλιές μπαταρίες και ηλεκτρονικά, βρείτε ένα κέντρο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή σας.

Καλέστε για παραλαβή

Υπάρχουν πολλές επιλογές για δωρεές και εταιρείες που μεταφέρουν αντικείμενα που δεν θέλετε. Εάν γνωρίζετε ότι θα δωρίσετε ή θα απορρίψετε αντικείμενα πριν ή μετά την ημέρα μετακόμισης, προγραμματίστε τις παραλαβές εκ των προτέρων. Θυμηθείτε εάν δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε ακόμα, μπορείτε να αναβάλλετε την απόφαση!

Υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν μετακομίσεις στην Αθήνα και προσφέρουν βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αποθήκευση, οπότε αν δεν είστε βέβαιοι για το αν θα απελευθερώσετε κάποια από τα υπάρχοντά σας αλλά δεν θα τα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας, αφήστε τα να τα αποθηκεύσουν εκείνοι για εσάς μέχρι να μπορέσετε να πάρετε αυτήν την απόφαση.

Εάν μπείτε στο νέο σας σπίτι πριν από τη μετακόμιση, καθαρίστε τα μπάνια και την κουζίνα ή πληρώσετε μια υπηρεσία καθαρισμού για να γίνει μια γενική σε ολόκληρο το σπίτι ενώ είναι άδειο. Αντί να πετάξετε τις παλιές μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά, βρείτε ένα κέντρο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή σας.

Συσκευασία

Επενδύστε σε ανθεκτικές τσάντες, που αντέχουν το μεγάλο βάρος. Είναι εξαιρετικές για τη μεταφορά παιχνιδιών ή μεγάλων αντικειμένων, όπως τα χνουδωτά καλύμματα κρεβατιών. Βάλτε μαχαίρια σε συσκευασίες για να αποφύγετε τραυματισμούς. Τυλίξτε σπασμένα αντικείμενα όπως κορνίζες ή σκεύη πιάτων στα ρούχα και τα σεντόνια σας. Όχι μόνο εξοικονομείτε χρήματα στο περιτύλιγμα με φυσαλίδες, αλλά συσκευάζετε και πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα.

Αποφύγετε τις ακατάστατες εκπλήξεις βάζοντας ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης μεταξύ της κορυφής και του μπουκαλιού για υγρά (σαμπουάν, λοσιόν κ.λπ.).

Χρωματογραφήστε τα κουτιά σας.

Είναι ένας εύκολος τρόπος να γνωρίζετε σε ποιο μέλος της οικογένειας ή στο δωμάτιο ανήκουν χωρίς να γράφετε σε κάθε κουτί.

Γεμίστε αυτές τις βαλίτσες!

Μπορούν να αντέξουν αρκετό βάρος, ενώ οι λαβές και οι τροχοί θα διευκολύνουν τη μεταφορά. Περάστε ενδιάμεσα διαχωριστικά με φελιζόλ, είναι ένας καλός, φθηνός τρόπος για να τις προστατεύσετε για την μετακόμιση.

Επισημάνετε τα κουτιά σας στο πλάι και όχι στο επάνω μέρος, έτσι ώστε όταν στοιβάζονται, να βλέπετε ακόμα τι υπάρχει σε αυτά. Χρησιμοποιήστε σάκους για μικρά σημαντικά αντικείμενα, όπως βίδες, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ταινία συσκευασίας για να στερεώσετε την τσάντα στο αντικείμενο που συνοδεύει. Όταν πάτε να βάλετε ξανά ένα κρεβάτι ή ένα ράφι για βιβλία, θα είναι όλα στο ίδιο μέρος.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε κουτιά σε τοπικά καταστήματα. Χρησιμοποιήστε δοχεία όπως καλάθια ή μεγάλες κατσαρόλες για να αποθηκεύσετε και να μετακινήσετε μικρότερα αντικείμενα.

Χρησιμοποιήστε τη φωτογραφική σας μηχανή!

Τραβήξτε μια φωτογραφία των αντικειμένων που υπάρχουν σε ένα κουτί για μια γρήγορη υπενθύμιση στη συνέχεια της γενικής τοποθεσίας για κάτι που χρειάζεστε. Τραβήξτε μια φωτογραφία για να θυμάστε τις ρυθμίσεις των καλωδίου σας. Είτε πρόκειται για τηλεόραση είτε για άλλο ηλεκτρονικό, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να θυμηθείτε πώς να τοποθετήσετε όλα αυτά τα καλώδια πίσω εκεί που ανήκουν.

Συμπερασματικά

Κάθε μετακόμιση είναι ξεχωριστή. Σίγουρα όμως αν βάλετε ένα πλάνο από την αρχή όλα θα έρθουν πιο ομαλά. Σίγουρα είναι αυτό που θα θέλατε. Λιγότερο άγχος και εκτέλεση διαδικασιών με σχέδιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά