Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Συμβουλές μετακόμισης για να μην ξεφύγετε στον προϋπολογισμό

Συμβουλές μετακόμισης για να μην ξεφύγετ...

6 tips

Είτε θέλετε να μετακομίσετε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο σπίτι ή απλά να επωφεληθείτε από την αγορά ακινήτων, τα σχέδιά σας πιθανότατα θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια μετακόμιση στο νέο σας σπίτι.

Οι πιθανότητες είναι ότι δεν θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα από τα απαραίτητα για να κάνετε αυτήν την μετακόμιση. Πριν τρέξετε για να αγοράσετε νέα κουτιά ή να προσλάβετε μεταφορική στην Αθήνα, σκεφτείτε εκ των προτέρων την επερχόμενη μετακόμιση σας.

Ακολουθούν έξι πράγματα για να κάνετε την μετακόμιση σας ομαλή και φιλική προς τον προϋπολογισμό

Υπολογίστε το Budget

 Το κόστος μεταφοράς των αντικειμένων σας θα πάρει πιθανότατα ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού σας, αλλά θα θέλετε να σχεδιάσετε και άλλα έξοδα, όπως αποθήκευση επίπλων, αμπαλάζ, επιβίβαση κατοικίδιων ζώων, λογαριασμοί κτλ.

Θα πρέπει να αφήσετε λίγο περιθώριο για απρόσμενες δαπάνες που σχετίζονται με τη μετακόμισηκαι αναμένεται να προκύψουν. Δώστε προτεραιότητα στον προϋπολογισμό με βάση τη λίστα υποχρεώσεών σας, βάζοντας τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην κορυφή και πράγματα που μπορούν να περιμένουν στο κάτω μέρος.

Καθαρίστε ό, τι δεν χρειάζεστε

Η προετοιμασία για μια μετακόμιση είναι η ιδανική στιγμή για να ξεφορτωθείτε πράγματα που έχετε συσσωρεύσει, ειδικά αν πηγαίνετε σε μικρότερο σπίτι. Γιατί να κρατάτε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ή που δεν εξυπηρετούν έναν σκοπό στη ζωή σας;

Επίσης, οι περισσότερες μετακομίσεις ακόμα και οι μικρομεταφορές τιμολογούνται κατά βάρος και αριθμό επίπλων, πράγμα που σημαίνει ότι η απαλλαγή από την ακαταστασία σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα εν κινήσει. Πουλήστε τα αντικείμενα που μπορείτε για κάποια επιπλέον μετρητά και δωρίστε τα υπόλοιπα.

Οικονομία στη μεταφορά προμηθειών

Το κόστος μεταφοράς προμηθειών, όπως κουτιά, ταινία συσκευασίας, μετακίνηση κουβερτών μπορεί να αθροιστεί. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, ελέγξτε το χώρο εργασίας ή τις τοπικές επιχειρήσεις σας για δωρεάν κουτιά ή ζητήστε από τους φίλους και την οικογένειά σας για προμήθειες που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν από μια πρόσφατη μετακόμιση.

Ελέγξτε τους ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook Marketplace για να δείτε αν κάποιος χαρίζει αυτά τα αντικείμενα ή τα πουλάει φθηνά. Αποφασίστε τι θα κάνετε μόνοι σας και τι θα δώσετε σε άλλους.

Είτε συσκευάζετε, μεταφέρετε τα πράγματά σας, ζωγραφίζετε ή καθαρίζετε το νέο σας σπίτι, πιθανότατα θα εξοικονομήσετε χρήματα αντιμετωπίζοντας μόνοι σας κάποια έργα. Να είστε ρεαλιστές για το πόσο μπορείτε (και θέλετε) να κάνετε και τι είναι καλύτερο να αφήσετε στους επαγγελματίες. Ο καθορισμός αυτών των πραγμάτων πριν από την μετακόμιση θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός ακριβούς προϋπολογισμού.

Πρόσληψη μεταφορικής εταιρείας

Αν δεν έχετε φίλους ή οικογένεια που μπορείτε να προσλάβετε για να σας βοηθήσουν να μετακομίσετε, πιθανότατα θα χρειαστεί να προσλάβετε μια μεταφορική στην Αθήνα. Ζητήστε εκτίμηση κόστους από διάφορες μεταφορικές εταιρείες με εξαιρετικές κριτικές

Ρωτήστε για επιπλέον κόστη, όπως χρεώσεις για αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση επίπλων, συσκευασία ογκωδών αντικειμένων. Η πολύ φθηνή μεταφορική εταιρεία θα μπορούσε να σας κοστίσει περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Η μετακόμιση είναι μια ανταγωνιστική επιχείρηση, οπότε αναζητήστε προσφορές και ειδικές προσφορές και μην φοβάστε να διαπραγματευτείτε τιμές.

Καθορίστε τι πρέπει να κάνετε αμέσως

Δώστε προτεραιότητα σε νέα έπιπλα, συσκευές και βελτιώσεις. Εάν η νέα κουζίνα δεν διαθέτει ψυγείο, το πιθανότερο είναι ότι θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας. Σκεφτείτε να κάνετε μικρές βελτιώσεις για να εφοδιάσετε ένα δωμάτιο. Το νέο υλικό στα ντουλάπια μπάνιου και κουζίνας μπορεί να ανανεώσει ένα δωμάτιο μέχρι να είστε έτοιμοι να κάνετε περισσότερες σημαντικές βελτιώσεις.

Περιμένετε το αναπάντεχο

Λίγα επιπλέον έξοδα θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης που δεν τα περιμένετε. Κατεστραμμένα αντικείμενα και επιπλέον χρεώσεις είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που θα σας αγχώσουν. Φροντίστε να προσθέσετε μια κατηγορία στον προϋπολογισμό σας για αυτά τα έξοδα έκπληξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά