Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Siemens: Έως το τέλος Μαΐου τα πρόστιμα

Siemens: Έως το τέλος Μαΐου τα πρόστιμα

Τις εξηγήσεις θα δώσουν ενώπιον των υπουργών Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

Έως το τέλος Μαΐου αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες- να επιβληθούν τα πρόστιμα στη Siemens για το πολύκροτο σκάνδαλο με βάση τις διατάξεις του νόμου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης στη Βουλή, τη Μεγάλη Δευτέρα πρόκειται να κοινοποιηθεί επιστολή του στη Siemens με την οποία οι επικεφαλής της γερμανική εταιρίας θα κληθούν σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα να παράσχουν εξηγήσεις πάνω στη νομική βάση που δημιούργησε η κυβέρνηση για την επιβολή προστίμων.

Τις εξηγήσεις θα δώσουν ενώπιον των υπουργών Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, και στη συνέχεια θα μεσολαβήσει ένα διάστημα 10-15 ημερών και μέχρι τέλος Μαίου θα τους επιβληθούν τα πρόστιμα με βάση τις διατάξεις του νόμου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Καστανίδης πάντως άφησε αιχμές κατά των Γερμανών, λέγοντας ότι «οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί είναι αυτοί που κυρίως πρέπει να απολογηθούν γιατί οι δικές τους εταιρίες και ναυαρχίδες είναι πρωταθλητές διαφθοράς στον κόσμο.»

Οι εξαγγελίες Καστανίδης προκάλεσαν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος συνέστησε στον υπουργό αυτά που είπε στην αίθουσα να τα μεταφέρει και στον πρωθυπουργό για να τα πει στη Μερκελ –όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προσθέτoντας ότι όταν ο πρωθυπουργός πάει στη Γερμανία μόνο «τα ακούει».

«Ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει», απάντησε καταλήγοντας ο Χάρης Καστανίδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις