Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Πάτρας

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι δάσκα...

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Το ∆.Σ. απευθύνει θερµούς αγωνιστικούw χαιρετισµούς στην  συντριπτική πλειοψηφία των συνάδελφων που έδωσαν µια ενωτική  απάντηση συµµετέχοντας στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της  αξιολόγησης των σχολικών µονάδων.  

Σας ενηµερώνουµε ότι το ποσοστό συµµέτοχης στον σύλλογό µας  ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας το 95%!  

Συγκεκριµένα, έχουµε ενηµέρωση από 150 σχολεία ( δεν έχουν  ενηµερώσει ακόµα κάποια ολιγοθέσια δηµοτικά και κάποια νηπιαγωγεία)  και στα 143 οι σύλλογοι διδασκόντων ψήφισαν είτε οµόφωνα είτε µε  µεγάλες πλειοψηφίες , απεργία - αποχή.  

Χαιρετίζουµε τους δεκάδες διευθυντές/τριες και τις προϊστάµενες  νηπιαγωγείων που συντάχτηκαν µε τον κλάδο αψηφώντας τον εκφοβισµό  του Υπουργείου.  

Η σχεδόν συνολική συµµετοχή των νεοδιόριστων και αναπληρωτών  συναδέλφων στην απεργία - αποχή µας γεµίζει αισιοδοξία.  Συναδέλφισσες συνάδελφοι, το ∆.Σ. από την πρώτη στιγµή µε σοβαρότητα  και υπευθυνότητα ενηµέρωσε και κάλεσε τους συνάδελφους να  συνταχθούν µε τις αποφάσεις της ∆ΟΕ.  

Αποδείχθηκε και στην πράξη ότι ο εκφοβισµός και οι ψεύτικες απειλές  για ποινές, πειθαρχικά, για διευθυντές που θα έχαναν τις θέσεις τους  κτλ., που το Υπουργείο και διάφορα κατά τόπους παπαγαλάκια του  διακινούσαν στα σχολεία ,δεν είχαν καµία νοµική υπόσταση και ότι από  τη στιγµή που το Υπουργείο κατέφυγε στο δικαστήριο να κηρύξει  παράνοµη την απεργία – αποχή ,ήταν νόµιµο δικαίωµά µας η  συµµετοχή µας σε αυτή ,γεγονός που δικαιώνει και την Οµοσπονδία  αλλά και το Σύλλογό µας για τη θέση τους.  

Η απρόκλητη και ανεξήγητη επίθεση στην συγκέντρωση χιλιάδων  εκπαιδευτικών µε χηµικά και αύρες φανερώνει ότι ο φόβος άλλαξε  στρατόπεδο .  

Όµως ούτε η καταστολή ούτε οι απειλές µπορούν να νικήσουν την  ενότητα µας. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ∆ΥΝΑΜΙΚΑ.  

Η ∆ΟΕ και οι άλλες εκπαιδευτικές οµοσπονδίες έχουν καταθέσει έφεση  στην δικαστική απόφαση που κήρυξέ την απεργία αποχή παράνοµη.  Τονίζουµε ότι µέχρι να εκδικαστεί η έφεση νόµιµα µπορούµε να  συνεχίσουµε την απεργία - αποχή.  

Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικές οµοσπονδίες έχουν ζητήσει από την Α∆Ε∆Υ  να κηρύξει απεργία - αποχή παρέχοντάς µας µεγαλύτερη κάλυψη . Παρακολουθούµε τις εξελίξεις βήµα -βήµα και θα ενηµερώνουµε άµεσα  τους συνάδελφους.  

Ο αυταρχισµός και η τροµοκρατία του Υπουργείου Παιδείας δεν  θα περάσει!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις