Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμάται το σαββατοκύριακο ο προστάτης του δικαστικού σώματος, Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης

Πάτρα: Τιμάται το σαββατοκύριακο ο προστ...

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο ιερός ναός στην οδό Ευβοίας όπου το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή το πρωί θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Πανηγυρίζει αυτό το σαββατοκύριακο ο Ιερός Ναός Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πατρών στην οδό Ευβοίας 76.

Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Οκτωβρίου όπως κάθε χρόνο τιμάται από την εκκλησία μας η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρα Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, ο οποίος είναι ο Πολιούχος Άγιος και Προστάτης των Αθηνών & θεωρείται επίσης ο προστάτης των Δικαστικών και του Δικαστικού Σώματος.

Το εορταστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στις 11 το πρωί με την λιτανευτική έξοδο της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη και την έναρξη του προσκυνήματος από τους πιστούς.

Στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ακολούθως στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου, Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα της εορτής την Κυριακή 3/10 θα είναι πάλι στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ενώ στον μεθεόρτιο εσπερινό στις 6 το απόγευμα όπου θα ψαλεί και ιερά παράκληση θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο λόγο.    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις