Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσολόγγι: Καταδίκη δύο αστυνομικών για επεισόδιο με πολίτη το 2014

Μεσολόγγι: Καταδίκη δύο αστυνομικών για ...

Άσκησαν έφεση οι αστυνομικοί

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου δυο αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Η υπόθεση αφορούσε περιστατικό που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2014 στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Λόρδου Βύρωνος στο κέντρο του Μεσολογγίου όπου οι εν λόγω αστυνομικοί, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας θέλησαν να κάνουν αστυνομικό έλεγχο σε πολίτη, τον έσυραν και τον πέταξαν σε τζαμαρία παρακείμενου καταστήματος, με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει και να τραυματιστεί με κίνδυνο της ζωής του.


Αφορμή στάθηκε η συνδρομή που παρείχε ο πολίτης για την ανάρτηση ενός πανώ στο μπαλκόνι του ακατοίκητου κτηρίου.

Χαρακτηριστική υπήρξε η πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως η οποία πρότεινε την καταδίκη των δύο αστυνομικών τονίζοντας ταυτόχρονα ότι υπερέβησαν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια της νόμιμης αστυνομικής δράσης και ότι η συμπεριφορά τους δεν αποτελεί αστυνομικό έλεγχο αλλά αξιόποινη πράξη.


Το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως και καταδίκασε τους δύο αστυνομικούς επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, οι οποίοι στη συνέχεια άσκησαν έφεση.

Πηγή: messolonghinews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις